Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Βάφτηκε "πράσινο" το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Βάφτηκε "πράσινο" το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Λίγες ημέρες μετά την επικράτησή του επί του Ολυμπιακού για την Εuroleague ο Παναθηναϊκός νίκησε εκ νέου τον μεγάλο του αντίπαλο αυτή τη φορά για την Basket League.


Πιο συγκεκριμένα οι πράσινοι με μπροστάρη τον Νίκο Παππά επιβλήθηκαν με 79-70 των Πειραιωτών στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η οποία δίνει, ως γνωστόν, το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας.

Αρκετά αγχωμένοι και συνάμα πολύ άστοχοι εμφανίστηκαν οι δύο «αιώνιοι» στο πρώτο δεκάλεπτο της σημερινής τους μονομαχίας.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με το... καλημέρα να χτυπήσει στην άμυνα τον Σπανούλη, ενώ από την πλευρά τους οι Πειραιώτες επιχείρησαν να τροφοδοτήσουν στο… ζωγραφιστό τον Μιλουτίνοφ.

Η ομάδα του Πασκουάλ είχε επτά άστοχες προσπάθειες σε σουτ τριών πόντων (0/7 τρίποντα) ωστόσο στο 10’ βρέθηκε να προηγείται με 15-14, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άστοχοι στα δίποντα με 3/12 προσπάθειες.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να τα... σπάνε και στο β' δεκάλεπτο. Μάλιστα αμφότερες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο έχοντας 50% στις ελεύθερες βολές.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου βρήκαν λύσεις από τον εξαιρετικό σήμερα ΛεΝτέι στο σκοράρισμα φτάνοντας να προηγηθούν ακόμη και με έξι πόντους (20-26).

Εντούτοις στη συνέχεια η ομάδα του Μπλατ κόλλησε επιθετικά, συνέχισε να κάνει εύκολα λάθη και οι πράσινοι βοηθούμενοι από τον Παππά έτρεξαν επιμέρους σερί 12-3, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ με 32-29.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους το γεγονός ότι ο Λάσμε χρεώθηκε γρήγορα με τρία φάουλ, αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να τον αποσύρει στον πάγκο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παρκέ και κατάφεραν να εκτοξεύσουν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (44-34) με ηγέτη τον Παππά, ωστόσο στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με... μπροστάρη τον Σπανούλη, ο οποίος σημείωσε πέντε προσωπικούς πόντους, ροκάνισε τη διαφορά.

Μάλιστα οι Πειραιώτες βρέθηκαν ακόμη και στο -1 (51-50), ωστόσο ο Παππάς με τέσσερις πόντους βοήθησε την ομάδα του να βρεθεί στο +4 (55-51) στο 30'.

Tα δεκάλεπτα: 15-14, 32-29, 55-51, 79-70

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού:
Τόμας, Λάνγκφορντ, Λάσμε, Παπαπέτρου, Παππάς, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Καλάθης, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού:
Γουίλιαμς-Γκος, Τολιόπουλος, Σπανούλης, Τίμα, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι.

To ξεκίνημα του ντέρμπι


Το εντυπωσιακό κάρφωμα του ΛεΝτέι


  
  
  
  
  



  
 
O Δημήτρης Γιαννακόπουλος
O Δημήτρης Γιαννακόπουλος

 
Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης
Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θοδωρής Καρυπίδης
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θοδωρής Καρυπίδης


Eικόνες από το ζέσταμα των δύο ομάδων:


  


  
  

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου