Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Ποδόσφαιρο: Η δεύτερη θέση κρίνεται στο Καραϊσκάκη

16s10aek

Οι προβολείς στρέφονται αύριο το βράδυ στο Καραϊσκάκη, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής (ώρα έναρξης 19.30). 



Οι δύο ομάδες διεκδικούν τη 2η θέση που οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά των εννέα βαθμών του ΠΑΟΚ από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ολυμπιακό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να υπερκαλυφθεί στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο ομάδες δεν έχουν κερδίσει κανένα ντέρμπι φέτος. Οι Πειραιώτες έχουν δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ και από μία ισοπαλία με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ενώ η Ενωση μετρά μία ήττα και μία ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαφορά πέντε βαθμών από την πρωταθλήτρια Ελλάδας και με νίκη θα την εκτοξεύσουν στους οκτώ, μειώνοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητές της για να τερματίσει εκείνη στη δεύτερη θέση. Ετσι, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που σταμάτησε το νικηφόρο σερί έξι αγώνων, η ομάδα του Πειραιά θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Ο Παπ Αμπού Σισέ θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε και πήρε χθες αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης του κεντρικού αμυντικού, εξαιτίας ασθένειας του δικηγόρου της πειραϊκής εταιρείας Γιάννη Χατζησαββάογλου. Μάλιστα προς επιβεβαίωση της ασθένειας, ο Ολυμπιακός προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο. Ο Σισέ θα κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς στο τέλος του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Απαντες στις τάξεις των «Πειραιωτών» σκέφτονται το κρίσιμο ραντεβού με την ΑΕΚ, αφήνοντας στην άκρη τη ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου, που θα γίνει την Πέμπτη στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Νάτχο: «Τώρα πρέπει να σκεφθούμε μόνο το ντέρμπι, να κερδίσουμε για τον κόσμο μας πρώτα απ’ όλα, για τον σύλλογο και για τον πρόεδρό μας. Γιατί μας υποστήριξε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Υποσχεθήκαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το σχήμα που παρέταξε στο πρώτο ματς με την Ντιναμό στο Φάληρο, το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2. Οι Τοροσίδης, Κούτρης, Χριστοδουλόπουλος και Γκερέρο διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα αντί των Μεριά, Τσιμίκα, Ζιλ Ντίας και Χασάν, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο και άλλων αλλαγών.

Ο ρυθμιστής Τσιγκρίνσκι

Στην ΑΕΚ η νίκη στο αυριανό ματς είναι μονόδρομος αφού και μία ισοπαλία θα την αφήσει πίσω στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Για να φθάσει, όμως, στην κατάκτηση των τριών βαθμών θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο σε σύγκριση με τα προηγούμενα ντέρμπι που έδωσε. «Πρέπει να βρούμε την ψυχή που είχαμε στα περυσινά ντέρμπι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μανόλο Χιμένεθ. Η Ενωση ψάχνει κι αυτή την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι τη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς το περυσινό της μεγάλο προσόν, δηλαδή οι νίκες σε ανταγωνιστικά παιχνίδια, έχει μετατραπεί στην τρέχουσα σεζόν στη μεγάλη της αδυναμία.

Στα ευχάριστα για τον Μανόλο Χιμένεθ, η επιστροφή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στις προπονήσεις της ομάδας, συνεπώς ο Ουκρανός θέτει υποψηφιότητα τόσο για την αποστολή όσο και για τη βασική ενδεκάδα της Ενωσης στο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους». Ως προς τα πρόσωπα της βασικής ενδεκάδας, «εξασφαλισμένη» θέση έχουν οι Μπάρκας, Οικονόμου, Γκάλο, Μπακάκης, Σιμόες, Μάνταλος, Πόνσε και Λιβάγια, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις, Αλεφ, Κρίστιτσιτς, Μπακασέτας και Μπογέ διεκδικούν θέση στους πρώτους «11». Η διάταξη θα ξεκαθαρίσει από τη συμμετοχή του Τσιγκρίνσκι, καθώς σε περίπτωση που ξεκινήσει ως βασικός, θεωρείται δεδομένη η εφαρμογή του 3-5-2. Στα δυσάρεστα της χθεσινής ημέρας, η είδηση για τον χρόνο που θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων ο Νίκλας Χουλτ, καθώς ο Σουηδός αμυντικός της ΑΕΚ θα απουσιάσει για 4-6 εβδομάδες από το πρόγραμμα της Ενωσης, λόγω θλάσης Β΄ βαθμού στους προσαγωγούς. Βεβαίως αυτό που προβληματίζει, αφορά και το γεγονός ότι η ΑΕΚ ενώ είχε ήδη χάσει τον Λόπες με ρήξη χιαστού, δεν προχώρησε στην αγορά ή στον δανεισμό ενός ποδοσφαιριστή γι’ αυτή τη θέση και εισέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο χωρίς αριστερό μπακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου