Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα με κυνισμό από Ρεάλ και Τότεναμ

14britain_socc

Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ απέκτησαν το πάνω χέρι για να βρεθούν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τους πρώτους αγώνες κόντρα σε Αγιαξ (1-2) και Ντόρτμουντ (3-0) αντίστοιχα.


Στο Αμστερνταμ, ο Αγιαξ είχε τις ευκαιρίες, η Ρεάλ όμως βρήκε τα γκολ. Με κυνισμό και αποτελεσματικότητα μεγάλης ομάδας οι «μερένχες» άντεξαν στην πίεση των Ολλανδών, προηγήθηκαν με τον Μπενζεμά στο 60΄ και παρότι ισοφαρίστηκαν από τον Ζίγιεκ στο 75΄, έφυγαν νικητές από το «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», χάρις στο γκολ του Ασένσιο στο 87΄. Το παιχνίδι πάντως θα μείνει στην Ιστορία ως το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ στο οποίο έγινε χρήση του VAR. «Θύμα» ο Αγιαξ, του οποίου γκολ ακυρώθηκε στο 37΄.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (73΄ Ντόλμπεργκ), Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ, Ταλιαφίκο.
ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Ρεγκιλόν, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (80΄ Ντίαζ), Μπέιλ (61΄ Βάσκες), Μπενζεμά (71΄ Ασένσιο).

Στο Λονδίνο, η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, αλλά ο Σον στο 47΄, ο Βερτόγκεν στο 83΄ και ο Γιορέντε στο 86΄ ήρθαν να αλλάξουν πλήρως τα δεδομένα για την Τότεναμ. Το 3-0 δίνει το ισχυρό προβάδισμα στους Λονδρέζους.

TΟΤΕΝΑΜ:
Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Φόιτ, Βερτόνγκεν, Γουίνκς, Σισοκό (90΄ Γουινάιαμα), Ερικσεν, Λούκας (85΄ Γιορέντε), Σον (90΄ Λαμέλα).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Χακίμι, Ζαγκαντού (77΄ Σμέλτζερ), Τοπράκ, Ντιαλό, Βίτσελ, Νταούντ, Ντιλέινι, Σάντσο (88΄ Γκερέιρο), Γκέτσε, Πούλισιτς (87΄ Λάρσεν).

Και χαμένη και δαρμένη βγαίνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον προχθεσινό πρώτο αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Σαν να μην έφταναν η εντός έδρας ήττα με 2-0 και η σπουδαία εμφάνιση (με δύο ασίστ) του Ανχελ ντι Μαρία, τον οποίον «στόλισαν» οι οπαδοί της πρώην ομάδας του, η Γιουνάιτεντ είναι πλέον υπόλογη και στην UEFA.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία άνοιξε χθες έρευνα σχετικά με αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν από την εξέδρα της Γιουνάιτεντ. Μεταξύ τους και ένα πλαστικό μπουκάλι μπίρας με στόχο τον Ντι Μαρία, που έσκυψε, σήκωσε το μπουκάλι και έκανε ότι δήθεν έπινε από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου