Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Δύο χρυσά βραβεία για τη Σάμο στα Greek Travel Awards



Σημαντικές διακρίσεις σε μια από τις πιο δυναμικές τουριστικές αγορές, τη σκανδιναβική, πέτυχε ο δήμος Σάμου, κατακτώντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία Καλύτερου...



 Νησιωτικού Προορισμού (Best Island Destination) και το 1ο βραβείο καλύτερού προορισμού παραλίας ( Best Beach Destination) στα Greek Travel Awards.

Η ψηφοφορία διενεργήθηκε από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες με τη συμμετοχή 18.000 ατόμων.


Όπως τονίζει ο δήμος Σάμου σε ανακοίνωσή του, σε ό,τι αφορά τη σημασία μιας τέτοιας διάκρισης, σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού συνολικά από τη Σκανδιναβία (Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία) στο διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου 2018 έως τέλος Ιουνίου 2018 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 1.114.577 άτομα (10,64% περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2017).

Ειδικά, δε, από την Σουηδία, το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2018 ως το τέλος Ιουνίου του 2018, βάσει επίσημων στοιχείων από τα αεροδρόμια της χώρας, επισκέφθηκαν την Ελλάδα 403.933 άτομα (6,5% περισσότεροι σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017).

Στη Σουηδία, ο δήμος Σάμου συμμετείχε επίσης στο μεγαλύτερο σκανδιναβικό Forum τουρισμού «A Panorama view over the Nordic Market» , παρουσιάζοντας τις προοπτικές του νησιού και την υψηλή τουριστική του αξία σε επίπεδο φυσικής ομορφιάς, πολιτιστικού ενδιαφέροντος, γαστρονομίας και ξεχωριστών τοπικών προϊόντων.

Τα τιμητικά βραβεία παρέλαβαν για τη Σάμο η δημοτική σύμβουλος Ζωή Τσερέ και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Κώστας Κυριαζής.

Ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε πως «τα βραβεία που κατέκτησε η Σάμος στον αξιοζήλευτου κύρους διαγωνισμό Greek Travel Awards ενισχύουν τη θέση του νησιού μας σ’ αυτή τη σημαντικότατη αγορά και δικαιώνουν τις έντονες και σταθερές προσπάθειές μας για την καλλιέργεια και ανάπτυξη στο νησί μας, ευρύτερων τουριστικών δράσεων, που θα αξιοποιήσουν τη δυναμική της Σάμου».



Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου