Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ο Τόμας υπέγραψε την 14η νίκη του Παναθηναϊκού



Μετά από δύο σερί εκτός έδρας ήττες, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και στις νίκες, επικρατώντας με 96-81 της ουραγού της Euroleague, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.


Απόλυτος πρωταγωνιστής των «πρασίνων» ήταν ο ΝτεΣόν Τόμας, ο οποίος με τους 27 πόντους που σημείωσε συνέβαλλε τα μέγιστα στην 14η νίκη της ομάδας του σε 24 ματς.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, που είχε και 6 ριμπάουντ, πλησίασε το ρεκόρ καριέρας του στη διοργάνωση, αλλά για ένα πόντο δεν τα κατάφερε. Ο Τάιρις Ράις πρόσθεσε άλλους 15 πόντους, 11 ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης έδωσε βοήθειες στην άμυνα με 8 ριμπάουντ.

Από την αποδεκατισμένη Ζενίτ, κορυφαίος ήταν ο ΜΞεξικανός σέντερ Γκουστάβο Αγιόν με 21 πόντους.

Από τους «πράσινους» δεν αγωνίστηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση, Επόμενος αντίπαλος του «τριφυλλιού» θα είναι η Μπαρτσελόνα και πάλι στο ΟΑΚΑ, αλλά την μεθεπόμενη εβδομάδα, καθώς αυτή που ακολουθεί υπάρχει προγραμματισμένη διακοπή.

Ο Παναθηνηαϊκός σε ένα ακόμη ματς δεν έπεισε το κοινό του. Το ζητούμενο ήταν, βέβαια, η νίκη, η οποία ήρθε και χάρις σε αυτήν η ελληνική ομάδα συνεχίζει να κάνει όνειρα τετράδας και πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ.

Με αρνητικό ρεκόρ στα λάθη (20, το χειρότερο στην ιστορία τους στη Euroleague) και χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου στη 12άδα (μυϊκούς σπασμούς στη μέση), ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε την έφεση του από τα 6.75 (12/28 τρίποντα), όπως και την απόλυτη κυριαρχία του στα ριμπάουντ.

Ωστόσο, ο Ρικ Πιτίνο μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι από την αποψινή εμφάνιση, καθώς ο Παναθηναϊκός έδειξε για ακόμη μία φορά ότι... νοσεί αμυντικά μέσα στη ρακέτα του, ενώ η διάρκεια έχει σβηστεί από το πλάνο των παικτών...

Οι «πράσινοι» για ακόμη μία φορά μπήκαν δυναμικά στο παρκέ (30-11 στο α’ δεκ.), για να... καταρρεύσουν στη συνέχεια, βάζοντας και πάλι στο παιχνίδι τη Ζενίτ, η οποία βρίσκεται στο βυθό της κατάταξης και παρατάχθηκε χωρίς τρεις πολύτιμες μονάδες (Άλεξ Ρένφρο, Κόλτον Άιβερσον και Ματέους Πονίτκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου