Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Έφτασε στην Ιαπωνία η Ολυμπιακή φλόγα – Υποδοχή άνευ κοινού λόγω κοροναϊού

Έφτασε στην Ιαπωνία η Ολυμπιακή φλόγα – Υποδοχή άνευ κοινού λόγω κοροναϊού | in.gr

Tο αεροπλάνο που μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα από την Ελλάδα, έφτασε σήμερα Παρασκευή (20/3) στη βορειοδυτική ακτή της Ιαπωνίας, αλλά η τελετή υποδοχής...



είναι χωρίς θεατές, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ολυμπιακή φλόγα έφθασε στη βάση Ματσουσίμα της Japan Air Self-Defense Force και θα περιηγηθεί στην περιοχή Τοχόκου που χτυπήθηκε από το τσουνάμι και το σεισμό, στο πλαίσιο της περιοδείας της, μέχρι την επίσημη τελετή έναρξης στη Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προετοιμασία ασφαλών Αγώνων », δήλωσε ο επικεφαλής του Τόκυο 2020, Γιοσίρο Μόρι, κατά τη διάρκεια της τελετής στην αεροπορική βάση.

Οι διοργανωτές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι Αγώνες, που θα διαρκέσουν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, θα διεξαχθούν κανονικά, αλλά καθώς η ταχεία εξάπλωση του ιού φέρνει και τον αθλητικό κόσμο σε αδιέξοδο, αυξάνονται οι φόβοι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενδέχεται να αναβληθούν ή να ακυρωθούν. Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Το αεροπλάνο με τη φλόγα έφτασε σχεδόν άδειο μετά την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής διοργάνωσης του Τόκιο 2020, να μην στείλει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου που αρχικά περιλάμβανε τον επικεφαλής της, τον υπουργό Γιοσίρο Μόρι.

Η διαδρομή της φλόγας πρόκειται να περάσει πολλά από τα πιο διάσημα ορόσημα της Ιαπωνίας σε ένα ταξίδι 121 ημερών, όπως το Όρος Φούτζι, το Πάρκο Ειρήνης στη Χιροσίμα και το κάστρο Κουμαμότο.


The Olympic flame has landed in Japan. 🇯🇵

Olympic medallists 🥇 Tadahiro Nomura and Saori Yoshida were at Matsushima Air Base to welcome the flame.

With the for the areas affected by the Great East Earthquake of 2011.
The celebration cauldron has been lit. 🔥

Now, the Blue Impulse ✈️ an aerobatic flight team, take to the skies of Japan to welcome the Olympic flame. 🇯🇵
238 people are talking about this
Hope has begun lighting our way in Japan. 🔥

The flame will now be exhibited in the Tohoku Region, one of the areas most affected by the 2011 earthquake, sharing its message of recovery and the relay concept of for .
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
167 people are talking about this

 Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου