Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι



Ισόπαλο 1-1 έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος.


Ένα αποτέλεσμα που δεν επέτρεψε στην τυπικά γηπεδούχο Ένωση να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, καθώς οι δύο «Δικέφαλοι» είναι ισόβαθμοι στη μάχη για ένα εισιτήριο στο Champions League.

Το σύστημα με τον Μάνταλο σε ρόλο «ψεύτικου» επιθετικού και τον Λιβάγια αριστερά δεν λειτούργησε για τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο ημίχρονο, καθώς χωρίς καθαρό φορ η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Το πρώτο μισό της συνάντησης δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, αλλά στην επανάληψη το μοτίβο διαφοροποιήθηκε.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ακυρώθηκε γκολ του Μακέντα με χρήση VAR, για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης από τον Γιόχανσον στον Λιβάγια.

Στο 65΄ όμως ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε το σκορ με το 13ο φετινό τέρμα του, όταν ο Νάγκι «άδειασε» τον Σβάρνα κι έδωσε στον συμπαίκτη του, που πλάσαρε ωραία για το 0-1.

Ο Καρέρα άλλαξε σχηματισμό (σε 4-2-3-1) και στο στο 76΄ ο Ολιβέιρα πέρασε τη μπάλα στον Λιβάγια, που με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ τα έπαιξε «όλα για όλα» με την είσοδο του Αραούχο, αλλά ήταν πλέον αργά και ο Αργεντινός δεν πρόλαβε να γίνει απειλητικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου