Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Aνοιχτές 127.100 επιδοτούμενες θέσεις εργασίαςΤα 5+1 προγράμματα για νέες προσλήψεις



Περισσότερες από 125.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας μένουν διαθέσιμες σε πέντε συν ένα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ. 

Κορωνίδα είναι το μεγάλο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας με επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών, που ήδη μετρά περίπου 2.000 αιτήσεις από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα «τρέχουν» άλλα πέντε ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ με 27.100 νέες θέσεις εργασίας και ποσοστά επιχορήγησης από 60% έως 90% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών.

Η υποβολή αιτήσεων για το μεγάλο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας έχει αρχίσει από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί όταν συμπληρωθούν οι 100.000 προσλήψεις. Οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται για έξι μήνες, με επιδότηση κατά 100% των ασφαλιστικών τους εισφορών, εργοδοτικών και εργατικών, ενώ δεν υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη να διατηρήσει τον μισθωτό μετά το πέρας του εξαμήνου. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μέτρο ως κομβικού χαρακτήρα για τους επόμενους μήνες και ιδιαιτέρως για τους πρώτους μήνες του 2021, στη μάχη κατά της αύξησης της ανεργίας. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2021, καθώς υπολογίζεται πως θα διατεθούν για το νέο πρόγραμμα 81 εκατ. ευρώ το 2020 και 302 εκατ. ευρώ το 2021.

Υπενθυμίζεται πως για την ένταξη στο πρόγραμμα οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να είχαν ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση για τουλάχιστον έναν μήνα πριν από την ημερομηνία πρόσληψής τους, ενώ δεν πρέπει να εργάζονται σε άλλη επιχείρηση. Ο εργοδότης πρέπει να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος, ενώ αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε στις 18 Σεπτεμβρίου συν τους νεοπροσληφθέντες καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου της επιδότησης. Δεν επιτρέπεται, επίσης, η μεταβολή των όρων των συμβάσεων εργασίας των ωφελουμένων, ενώ η απόλυσή τους δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε περίπτωση που οφείλεται σε σπουδαίο λόγο που αφορά τον εργαζόμενο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου