Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

«Πάγωσε» η Βουλή με τη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο



Στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων όταν ενημερώθηκαν για την πτώση του Canadair...

στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης (25.07.2023).

Το Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο όταν, αφού άφησε το νερό, το δεξί του φτερό «βρήκε» σε κλαδί, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος και το αεροσκάφος να συντριβεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, δήλωσε συγκλονισμένος από το περιστατικό και ευχήθηκε οι πιλότοι να βρεθούν σώοι.

«Το τίμημα της αυτοθυσίας είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και πολλές φορές με την ίδια τη ζωή των πιλότων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και ευχήθηκε οι πιλότοι να βρεθούν καλά στην ζωή τους.

Ο Θόδωρής Λιβάνιος ανέφερε ότι έχοντας περάσει χρόνια της ζωής του στην Ελευσίνα, συγκατοικώντας στην ίδια πολυκατοικία με πολλούς πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών, αυτή είναι μια πάρα πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, με παρεμβάσεις τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για την πτώση του Canadair, ευχόμενοι ολόψυχα οι πιλότοι να βρεθούν σώοι.



Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου