Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Πράσινο φως για νέο αιολικό σταθμό στη Βοιωτία



Προς υλοποίηση οδεύει ακόμα ένα έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα μας το οποίο αφορά σε αιολικό σταθμό στη Βοιωτία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το project δημιουργίας αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση “Ασπρόβουνα – Μαύρο Λιθάρι” του Δήμου Ορχομενού στη Βοιωτία.

Το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οδεύει προς κατασκευή.

Φορέας υλοποίησης του έργου για αιολικό σταθμό στη Βοιωτία είναι η εταιρεία GREEN REPOWER.

Ταυτότητα του έργου

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκαταστημένης ισχύος 40,7 MW και αποδιδόμενης ισχύος 37,8 MW στη θέση «ΑΣΠΡΟΒΟΥΝΑ – ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ» στον Δήμο Ορχομενού στο Ν. Βοιωτίας.

Ο υπόψη αιολικός σταθμός, θα περιλαμβάνει :

– Επτά (7) Α/Γ, εκ των οποίων οι έξι (6) θα έχουν ονομαστική ισχύ 6,0 MW, όμως θα λειτουργούν στην ισχύ των 5,6 MW η καθεμία, ενώ η έβδομη Α/Γ θα έχει ονομαστική ισχύ και ισχύ λειτουργίας 4,2 MW.

– Οικίσκο ελέγχου εμβαδού 250 τ.μ.

– Διάνοιξη νέας οδοποιίας συνολικού μήκους 6.970 m, για την πρόσβαση στις θέσεις εγκατάστασης των Α/Γ

– Κατασκευή εσωτερικού υπόγειου αγωγού μεταφοράς Μ.Τ., συνολικού μήκους 14.873 μ., από τις Α/Γ1 και Α/Γ3 – 7 του αιολικού πάρκου στην Α/Γ 2 απ’ όπου θα ξεκινάει υπόγειο καλώδιο Μ.Τ. προς το ΚΥΤ ΛΑΡΥΜΝΑΣ.

– Κατασκευή υπόγειου αγωγού μεταφοράς Μ.Τ. συνολικού μήκους 12.884 μ., από την Α/Γ 2 στον Ο.Ε. ο οποίος θα τοποθετηθεί εντός του υφιστάμενου υποσταθμού «ΚΥΤ ΛΑΡΥΜΝΑΣ». Οι υπόγειοι αγωγοί θα τοποθετηθούν σε όλο το μήκος τους επί του νεοδιανοιγόμενου οδικού δικτύου και επί υφιστάμενων δασικών και ασφαλτοστρωμένων δρόμων. Μέρος της εξωτερικής διασύνδεσης θα διέρχεται εντός διάνοιξης ζώνης διέλευσης καλωδίου που θα εγκριθεί για την κάλυψη μέρους των αναγκών υπόγειας διέλευσης της εξωτερικής γραμμής Μ.Τ. του έργου «ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ 3», του ίδιου φορέα.

– Εργοταξιακές εγκαταστάσεις (συγκρότημα σκυροδέματος και κινητή μονάδα σπαστήρα).

Η συνολική επιφάνεια επέμβασης, σε δημόσιου χαρακτήρα εκτάσεις, υπολογίζεται σε 167.528,65 τ.μ.


Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου