Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Athens Flying Week 2023: «Έκοψε την ανάσα» το μαχητικό F-35 της USAF



Στο περιθώριο της Media Day του Athens Flying Week 2023, η Αμερικανίδα ΠΙΛΟΤΟΣ, Επισμηναγός Kristin «ΒΕΟ» Wolfe μίλησε...

στο onalert.gr και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το F-35 μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Αρχικά έδωσε έμφαση στις καινοτόμες τεχνολογίες stealth του μαχητικού αεροσκάφους, που του επιτρέπει να πραγματοποιεί αποτελεσματικά πλήγματα κατά εχθρικών μονάδων, όπως για παράδειγμα σταθμούς ελέγχου – διοίκησης ή και εχθρικά ραντάρ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συμμαχικές ή φίλιες αεροπορικές δυνάμεις να εκτελούν αποστολές για την επίτευξη αεροπορικής υπεροχής.

Εξίσου σημαντική είναι και η δυνατότητα του F-35 να «επικοινωνεί» με άλλα αεροσκάφη και να μεταφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, υπό το πρίσμα της διαλειτουργικότητας.

Τέλος, δήλωσε ότι αξονικό στοιχείο της αποτελεσματικότητας των F-35 στο πεδίο των επιχειρήσεων είναι η διαλειτουργικότητα με άλλα stealth μαχητικά αεροσκάφη, που διαθέτουν συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι προηγμένες ικανότητες των F-35 και δη η περίφημη διαλειτουργικότητα αφορά και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αφού είναι στην τελική ευθεία η διαδικασία προμήθειας των πανίσχυρων «αστραπών» πέμπτης γενιάς τα επόμενα χρόνια.

Δείτε αποκλειστικά πλάνα του OnAlert με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς της Αμερικανίδας πιλότου με το F-35:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου