Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Τρεις εποχές σε μία: Ρεκόρ ζέστης στην Κρήτη, βροχές σε Κεντρική Ελλάδα, χιόνια σε Πίνδο



Τρεις εποχές …σε μία συναντήθηκαν σήμερα στην Ελλάδα, όπως καταγράφουν και τα στοιχεία του meteo.gr. Την ώρα που η μισή χώρα πλήττεται...

από την κακοκαιρία, στην Κρήτη καταγράφηκε πανευρωπαϊκό ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Εντωμεταξύ, στο Καϊμακτσαλάν έπεσαν τα πρώτα χιόνια.

Όπως εξηγεί το meteo, λόγω της διέλευσης του ψυχρού μετώπου από τη χώρα μας, μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, εκδηλώθηκε μεγάλο πλήθος φαινομένων με σημαντική γεωγραφική διασπορά.

Σύμφωνα με σχετικό πίνακα, τα καιρικά φαινόμενα συνοψίζονται ως εξής:




Όσoν αφορά στις μέγιστες θερμοκρασίες, 51 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 30 βαθμών. Η μεγαλύτερη εξ αυτών σημειώθηκε στο Σίσι Λασιθίου, όπου οι 35,1 βαθμοί που καταγράφηκαν αποτελούν Πανευρωπαϊκό Ρεκόρ Νοεμβρίου.



Βελτιωμένος ο καιρός αύριο

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Πυκνές κατά διαστήματα θα είναι οι νεφώσεις στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με σημαντικότερα φαινόμενα στην Ήπειρο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 10 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 23-25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 24-25 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης έως τις 16:00 το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου