Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Μινωικές: Και η Μήλος στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς



Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το αίτημα των Μινωικών Γραμμών να προσθέσει ως ενδιάμεσο σταθμό...

στην ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς και το νησί της Μήλου.

Με τον τρόπο αυτόν οι Μινωικές Γραμμές, όπως αναφέρει η ενημέρωση που έλαβαν από τις Βρυξέλλες σε ερωτήματα που τους απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λουκάς Σιγάλας, δεν θα χρειαστεί να αγοράζουν δικαιώματα για το Σύστημα Εμπορίας Ρύπων στο οποίο έχει ενταχθεί η ναυτιλιακή βιομηχανία από την 1/1/2024.

Σύμφωνα με ενημέρωση της «Ν», τα δρομολόγια ξεκινούν αύριο 1η Φεβρουαρίου 2024, ενώ παράλληλα ο χρόνος του ταξιδιού δεν αναμένεται να αλλάξει, αφού το πλοίο θα ταξιδεύει με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει εξαίρεση για το 2029 από το ETS σε όλα τα πλοία που είναι δρομολογημένα σε γραμμές σύνδεσης νησιών με πληθυσμό λιγότερο των 200.000 κατοίκων (αφορά όλα τα νησιά της χώρας εκτός της Κρήτης, που έχει πληθυσμό 600.000 κατοίκους). Με την προσθήκη της Μήλου, το δρομολόγιο πληροί αυτή την προϋπόθεση, καθώς το νησί είναι μικρότερο των 200.000 κατοίκων. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο CEO της εταιρείας, Λουκάς Σιγάλας, έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου