Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Νέες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ για τις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων


Εντείνεται ο προβληματισμός, στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με τα αυξανόμενα κρούσματα ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων, που ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης έχουν απέναντι στους ληστές που τους αιφνιδιάζουν, εισβάλλοντας στα σπίτια τους.
Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Μ.Παραβολιδάκη, δύο νέες ομάδες της αστυνομίας συστήνονται, προκειμένου να εστιάσουν στην έξαρση της εγκληματικότητας με έμφαση στις επιθέσεις σε ηλικιωμένους.
Οι δύο νέες ομάδες θα απαρτίζονται από αστυνομικούς των ΤΑΕ Μεσαράς και Ηρακλείου, ενώ ο σχεδιασμός αυτός θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Ηράκλειο, με στόχο, αν λειτουργήσει αποτελεσματικά, να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Κρήτη.
Δηλώσεις Όθωνα
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ορκωμοσίας των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Ρέθυμνο, και αναφερόμενος στο θέμα των ληστειών στην ενδοχώρα της Κρήτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας τόνισε : "Είναι βέβαιο ότι η όλη κατάσταση, η οικονομική και κοινωνική κρίση και ανέχεια επιτείνει τα προβλήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας παντού και ακόμα περισσότερο στην ενδοχώρα. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες σε συνεννόηση με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης αποφασίστηκε να υπάρχει σε συνεργασία με τους Δήμους και τις κοινωνικές τους υπηρεσίες η προσπάθεια εντοπισμού περιπτώσεων ηλικιωμένων ανθρώπων που ζουν είτε μόνοι τους, είτε σε περιοχές που είναι επισφαλείς. Το πρόβλημα υπάρχει και η αστυνομία έχει την ευθύνη να ανταποκριθεί με έναν νέο σχεδιασμό σε αυτές τις νέες ανάγκες που παρουσιάζονται".
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου