Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης αναμένουν οι Χριστιανοί!

Μήνυμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες - Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης- Mε κανάτια και ροδοπέταλα η πρώτη Ανάσταση στην Πάτρα 
Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης αναμένουν οι Χριστιανοί!
Το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, αναμένουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, το Αγιο Φως φθάνει από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, για να φωτίσει κάθε γωνιά της χώρας τα μεσάνυχτα.
Στο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τονίζει ότι «Πάσχα σημαίνει έξοδος· σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας».
Με την Ανάσταση του Χριστού από τον Άδη, το σκοτάδι και την απελπισία, με την δική Του την απελευθέρωση, απελευθερωνόμαστε και εμείς από τα δεινά, τα κακά των ημερών μας. Δίπλα στην λύπη, έρχεται η χαρά, στο σκοτάδι το φως.
Μαζί με την φτώχια, ο πλούτος της Αναστάσεως και της Βασιλείας του Θεού για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος
Η πρώτη Ανάσταση στην Πάτρα
Με παραδοσιακό τρόπο έγινε η Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Πατρών. 
Οι ιερείς έσπασαν μπότια που ήσαν γεμισμένα με λουλούδια, ενώ από τον τρούλο του Ιερού Ναού έριχναν ροδοπέταλα. Οι πιστοί έψελναν "Ανάστα ο Θεός Ημών" ενώ ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης τους έρανε με μύρο! 
Η εκκλησία ήταν κατάμεστη αφού λόγω του εθίμου συρρέουν στον Ιερό Ναό που βρίσκεται στην Ανω Πόλη, από πολλές περιοχές της Πάτρας .
ΑΜΠΕ, Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου