Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σπείρα Πακιστανών είχε "ξηλώσει" το δίκτυο του ΟΣΕ.


ΣΠΕΙΡΑ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ
Είχαν λεηλατήσει το δίκτυο του ΟΣΕ κλέβοντας καλώδια. Ήδη έχουν συλληφθεί 5 άτομα και αναζητούνται άλλοι 4. Οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει μέχρι τώρα τρεις περιπτώσεις κλοπών υπόγειων καλωδίων στις περιοχές του σιδηροδρομικού σταθμού της Δαύλειας και του Δημοτικού Διαμερίσματος Θουρίου Λιβαδειάς, μία περίπτωση κλοπής μετασχηματιστή της ΔΕΗ στην Αλίαρτο, και μία κλοπή οχήματος στη Γλυκόβρυση Λακωνίας. Σύμφωνα με την εκτίμηση η ζημιά για τον οργανισμό φτάνει τα 984 χιλιάδες Ευρώ.



Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από εκτεταμένη έρευνα. Συνέλαβαν το Σάββατο στην Δαύλεια, 5 Πακιστανούς ηλικίας από 21 εώς 32 ετών, ενώ αναζητούν 4 συνεργούς τους, επίσης Πακιστανούς.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββατου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δαύλειας και όπως διαπιστώθηκε είχαν κλέψει καλώδια από το υπόγειο δίκτυο του ΟΣΕ, το μήκος των οποίων έφτανε τα 2 χιλιόμετρα.

Η έρευνα συνεχίστηκε και αποκάλυψε ότι οι 9 δράστες τους τελευταίους τουλάχιστον 2 μήνες έκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ βάζοντας σε κίνδυνο αμαξοστοιχίες και επιβάτες.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για κλοπές και διακεκριμένες φθορές υπόγειων καλωδίων του ΟΣΕ και για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Επίσης είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο Τρίτη ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών τους, αλλά και για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις

lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου