Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Τσιγγάνοι πήγαν με αλυσοπρίονο να κλέψουν μετασχηματιστή της ΔΕΗ - 6.000 ευρώ η ζημιά!



Συνελήφθησαν δύο τσιγγάνοι ηλικίας 47 και 19 ετών ενώ άλλοι τρεις, κατάφεραν να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 03:00 τα ξημερώματα οι αστυνομικοί, μετά από τηλεφωνική ενημέρωση πήγαν στην περιοχή της Καμαρίτσας, όπου εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, με τους πέντε δράστες, να κινείται ύποπτα και του έκαναν σήμα να σταματήσει για να κάνουν έλεγχο.

Ο 47χρονος οδηγός, στη θέα των αστυνομικών, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και οι τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες βγήκαν αμέσως και... εξαφανίστηκαν στους αγρούς, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι.

Όπως προέκυψε οι δύο δράστες, είχαν πάει περιοχή με σκοπό την κλοπή, μαζί με τους τρεις συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές. Πρόκειται για ακόμα τρεις τσιγγάνους, ηλικίας 46, 27 και 23 ετών οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Συγκεκριμένα οι πέντε δράστες είχαν αποπειραθεί λίγο νωρίτερα να κλέψουν μετασχηματιστή από κολώνα της Δ.Ε.Η. την οποία έκοψαν με αλυσοπρίονο προκαλώντας στο δίκτυό της φθορές χρηματικής αξίας περίπου 6.000 ευρώ και παρεμποδίζοντας την λειτουργία της εγκαταστάσεως.

Από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη προέκυψε ότι οι πέντε δράστες τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριών μηνών, "ασχολούνταν" με τις κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αρτάκης.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αλυσοπρίονο.

Γίνεται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.





newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου