Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Επαναστατικός κινητήρας από τη Scuderi


Ο επαναστατικός κινητήρας της Scuderi βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στα στάδια της εξέλιξης και ήδη... πολλοί ανεξάρτητοι ερευνητικοί οίκοι έχουν εκφραστεί θετικά για τη απόδοση του συγκεκριμένου τύπου κινητήρα.


Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Scuderi υπόσχεται να φέρει στην κυριολεξία επανάσταση στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς το ερευνητικό κέντρο Southwest (SwRI) αναφέρει ότι μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση κατά 36% σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις.

Οι δοκιμές έγιναν με προσομοίωση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρησιμοποιήθηκαν δύο εκδοχές του Scuderi για σύνδεση με το σύστημα μετάδοσης ενός Chevrolet Cavalier μοντέλο του 2004.

Αν χρησιμοποιηθεί ο Scuderi με φυσική αναπνοή η διαφορά στην απόδοση είναι στο +25%, ενώ αν τοποθετηθεί και το σύστημα τροφοδοσίας Air Hybrid τότε η απόδοση μπορεί να φτάσει από το 30 στο 36%.

Ο κινητήρας split cycle της Scuderi είναι ουσιαστικά ένας τετράχρονος κινητήρας όπου οι δύο χρόνοι εκτελούνται ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικούς κυλίνδρους οι οποίοι είναι τοποθετημένοι παράλληλα στον ίδιο στροφαλοφόρο. Πιο συγκεκριμένα οι φάσεις της εισαγωγής και της συμπίεσης γίνονται στον ένα κύλινδρο, ενώ στον άλλο πραγματοποιείται η εκτόνωση και η εξαγωγή.

Οι δύο κύλινδροι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με έναν αυλό και ο πρώτος κύλινδρος λειτουργεί σαν συμπιεστής και ο δεύτερος σαν θάλαμος καύσης.





      Πηγή:gocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου