Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μπλοκάρουν στο ΣτΕ αιολικό πάρκο στην Κρήτη



Μπλοκάρουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το αιολικό-αντλητικό-υδροηλεκτρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την εταιρεία «Υδροαιολική Αιγαίου» που αφορά και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, έντεκα Σωματεία και Σύλλογοι, ο Δήμος Πλατανιά Χανίων και 1.123 κάτοικοι.





Χαρακτηρίζουν μάλιστα «φαραωνικό» το έργο και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή σε όλους τους νομούς της Κρήτης του επίμαχου αιολικού-αντλητικού-υδροηλεκτρικού συστήματος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το επίμαχο έργο θα κατασκευαστούν ταμιευτήρες χωρητικότητας 1,2 εκατομμυρίων τ.μ. οι οποίοι θα γεμίζουν και από νερό γεωτρήσεων.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το έργο θα βλάψει ανεπανόρθωτα τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και την ποιότητα ζωή των κατοίκων της Κρήτης και πως δεν προηγήθηκε όπως επιβάλλει η νομοθεσία, η έγκριση προγράμματος ανάπτυξης υδάτινων πόρων και σχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων της Κρήτης.


Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου