Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Μία άγνωστη "ναυμαχία" κλιμακώνεται στις Κυκλάδες



«Επιθετική πλεύση στα νερά της Hellenic Seways και όχι μόνο» χαρακτηρίζουν κύκλοι της ακτοπλοΐας την πληροφορία πως η SeaJets, συμφερόντων του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου, προχώρησε στην αγορά δύο ακόμα μεγάλων ταχυπλόων σκαφών τύπου catamaran high speed code.





Τα αδελφά αυτά πλοία κατασκευάστηκαν από την INCAT, έχουν μήκος 87 μέτρα, πλάτος 26, και μεταφορική ικανότητα 1.000 επιβατών περίπου και 170 Ι.Χ. έκαστο ενώ αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων.

Η SeaJets, που δρομολογεί αποκλειστικά ταχύπλοα σε περισσότερες από 140 συνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη προς τις Κυκλάδες, διαθέτει ήδη στόλο 6 μεγάλων high speed.

Τα δύο νέα πλοία αναμένονται στον Πειραιά στις αρχές του 2015 και θα ονομαστούν Champion Jet 1 και Champion Jet 2 και σύμφωνα με πληροφορίες θα αντικαταστήσουν δυο παλαιότερα του στόλου της SeaJets στις γραμμές Πειραιάς - Μύκονος - Νάξος - Σαντορίνη και Πειραιάς - Σίφνος - Μήλος - Φολέγανδρος - Ίος - Σαντορίνη.

Η εξέλιξη κρίνεται σημαντική τόσο για την εταιρεία, η οποία επενδύει σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων στην ελληνική ακτοπλοΐα, όσο και για το συμβολικό γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό έρχονται δυο νεα σύγχρονα πλοία στις ελληνικες θάλασσες, σχολιάζουν κύκλοι του Πειραιά. Προσθέτουν δε πως η κατά 50% πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου από τα υψηλά του 2014 αποκαθιστούν την ανταγωνιστικότητα αυτού του τύπου πλοίων που λόγω των υψηλών ταχυτήτων είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα.

Ο συγκεκριμένος κλάδος, των ταχυπλόων θεωρείτο προνομιακός χώρος για την Hellenic Seaways. Όμως στην αγορά δραστηριοποιούνται και μικρότεροι παίκτες. Τώρα όμως η SeaJets εμφανίζεται να αναπτύσσεται δυναμικά αποσπώντας ολοένα και πιο μεγάλα μερίδια σε καίρια δρομολόγια, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.


Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου