Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η μάχη των «αιωνίων» σήμερα στο ΣΕΦ

Η μάχη των «αιωνίων» σήμερα στο ΣΕΦ

Το πρώτο ντέρμπι της Α1 μπάσκετ των ανδρών θα διεξαχθεί απόψε στο ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό (19:00) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.


Περίπου 3 μήνες μετά την πρώτη μεταξύ τους μονομαχία στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο κλειστό του ΟΑΚΑ, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα «συγκρουστούν» για δεύτερη φορά σε επίσημο παιχνίδι «εντός των τειχών», αυτή την φορά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος και με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους».

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια των δύο κορυφαίων ομάδων της χώρας την τελευταία 15ετία, έτσι και το σημερινό έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Ο Ολυμπιακός, που προηγείται στη βαθμολογία, αλλά με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα ματς λιγότερο (με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη), θέλει πάση θυσία τη νίκη για να «εδραιωθεί» στην κορυφή της Α1, άσχετα με το τι θα κάνουν οι «πράσινοι» στο κλειστό της Πυλαίας σε λίγες ημέρες.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να φύγει με το «διπλό» από το ΣΕΦ κι αν τα καταφέρει ίσως και να «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά της κανονικής περιόδου και κατ' επέκταση το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου