Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

«Βρες ATM» Εφαρμογή - αντίδοτο στις ουρές



Η επιβολή του μέτρου των capital controls στις τράπεζες που εδώ και μέρες προκαλεί συνωστισμό μπροστά από τα ΑΤΜ, ενώ...


παραμένει ακόμα άγνωστο πότε θα αρθεί, έφερε και την πρώτη ελληνική εφαρμογή - αντίδοτο στις ουρές.
Πρόκειται για την εφαρμογή «Βρες ΑΤΜ», η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες smartphones να ανακαλύψουν τα πιο κοντινά σε αυτούς ATM, τις τράπεζες που τους ενδιαφέρουν, αλλά και να δουν σε πραγματικό χρόνο αν υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα για ανάληψη. Ο εντοπισμός της θέσης του χρήστη γίνεται μέσω του GPS, ενώ με τον ίδιο τρόπο εμφανίζονται και οι τράπεζες - ΑΤΜ που βρίσκονται κοντά του.
Επίσης, με την ίδια εφαρμογή οι χρήστες μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο ακόμα και εάν το ΑΤΜ κάποιας τράπεζας δίνει μόνο 50 ευρώ ή υπάρχει δυνατότητα ανάληψης και 20 ή 10 ευρώ.
Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή ο χρήστης πηγαίνει «συστημένος» στο ΑΤΜ της τράπεζας που τον ενδιαφέρει, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και γνωρίζοντας εκ των προτέρων - σε μεγάλο βαθμό - εάν θα μπορέσει να κάνει την ανάληψη των 60 ευρώ που δικαιούνται ημερησίως ή θα πάρει μικρότερο ποσό (50 ευρώ).
Συμμετοχή στη «ζωντανή» ενημέρωση της εφαρμογής έχουν και οι ίδιοι οι χρήστες. Προς το παρόν η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά με λογισμικό Android, ενώ σύντομα αναμένεται η έγκριση και της Apple για τα κινητά με λειτουργικό iOS. Η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη για τα Windows Phones
.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου