Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οι έμποροι «χαρίζουν», οι καταναλωτές διστάζουν




Μέσα σε ένα ασφυκτικό και εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, με τις τράπεζες κλειστές και...


 τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων ακόμα σε ισχύ, άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Παρά τις εξαιρετικά γενναίες εκπτώσεις που πραγματοποιούνται από το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων, οι καταναλωτές είναι κάτι περισσότερο από διστακτικοί. Τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων που φτάνουν έως και το 70%, ιδιαίτερα σε εποχικά είδη, δεν φαίνεται να δελεάζουν τους καταναλωτές που περιορίζονται μόνο στο να κοιτούν.
Μικρά και μεγάλα καταστήματα έχουν επιδοθεί από την αρχή της εβδομάδας σε έναν πόλεμο εκπτώσεων με στόχο να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό, με τις μεγάλες επιχειρήσεις για ακόμα μια φορά να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά, προσφέροντας στους πελάτες τους συνδυαστικές προσφορές με δώρα ακόμα και «χάρισμα» τον ΦΠΑ.
Οπως λένε οι έμποροι, ακόμα και οι λιγοστές συναλλαγές γίνονται μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, ενώ αν δεν αλλάξει κάτι αναφορικά με τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων ή αν δεν αυξηθεί το όριο των καθημερινών συναλλαγών από τα 60 ευρώ που είναι σήμερα, θα χαθεί η σεζόν και αυτό θα είναι καταστροφικό για τις επιχειρήσεις. Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) υπενθυμίζει ότι τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή στις 19 Ιουλίου.
Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με απόφαση της διοίκησής της προκηρύσσει για την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιουλίου 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο, καλώντας τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα και προγραμματίζει συγκεντρώσεις σε κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων. «Εμείς επιλέγουμε να συνεχίσουμε αταλάντευτα και αποφασιστικά τον αγώνα μας για την κατοχύρωση της Κυριακής - αργίας ενάντια στην επιχειρούμενη πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωσή της» κάνει λόγο η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου