Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Πόσοι είναι οι Android χρήστες παγκοσμίως;

smartphone_user

Το Android οικοσύστημα αριθμεί ήδη 1,4 δισεκατομμύριο συσκευές σε όλο τον κόσμο, καθώς ξεκινά η διάθεση του Android 6.0 Marshmallow.





Μετά την παρουσίαση των νέων μοντέλων Nexus, η Google ανακοίνωσε τον συνολικό αριθμό των συσκευών που τρέχουν το λειτουργικό της σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι στο Google Play εμφανίζονται 1 δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες μέσα σε χρονική περίοδο ενός μήνα.

Οι χρήστες του Google Now είναι 1.4 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με το Android Headlines, η Google φαίνεται να επιθυμεί την παγκόσμια κυριαρχία του Android, τοποθετώντας το στο χέρι του κάθε ανθρώπου με πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

Στις προσεχείς ημέρες και συγκεκριμένα εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει και η διάθεση του Android 6.0 Marshmallow με μια σειρά από over the air updates στις συσκευές που θα το υποστηρίζουν. Η μετάβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα θα γίνει σταδιακά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το Android 5.0 Lollipop βρίσκεται εγκατεστημένο στο 21% των συσκευών.

Η 5η Οκτωβρίου είναι η επίσημη πρώτη ημέρα διάθεσης της νέας έκδοσης του Android και είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα προχωρήσει η διαδικασία αναβάθμισης σε αυτό. Μερικές από τις σημαντικές αλλαγές που φέρνει είναι το Google Now On Tap και η καλύτερη διαχείριση ενέργειας μέσα από τη λειτουργία Doze.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου