Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Δεν θα μπορούν να αλλάξουν πάροχο όσοι χρωστούν στη ΔΕΗ



Οι καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΗ δεν θα μπορούν να παίρνουν ρεύμα από άλλον ενεργειακό πάροχο, αν δεν εξοφλήσουν πρώτα τα χρέη τους.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα από τη ΓΕΝΟΠ, η διοίκηση της οποίας συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνo Σκουρλέτη. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα τροποποιήσει στην παραπάνω κατεύθυνση τη διάταξη του Κώδικα Προμήθειας Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η σχετική τροποποίηση αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΔΕΗ, προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή οφειλετών προς εναλλακτικούς παρόχους, χωρίς προηγουμένως να έχουν τακτοποιηθεί τα χρέη τους.

Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύθηκε ότι οι τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες ενέργειας από λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ που σχεδιάζονται, προκειμένου να ανοίξει η αγορά ενέργειας, δεν θα είναι κάτω από το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ.

Επανέλαβε δε τις θέσεις της κυβέρνησης κατά της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και του σεναρίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», ενώ επισήμανε ότι δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου