Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Νέες μπαταρίες στα κινητά της που φορτίζουν 10 φορές ταχύτερα

Ηuawei: Νέες μπαταρίες στα κινητά της που φορτίζουν 10 φορές ταχύτερα

Έχοντας πολλές από τις πατέντες στις μπαταρίες στην κατοχή τους οι Κινέζοι, παρουσιάζουν πλέον μία νέα γενιά η οποία μπορεί να φορτίζει στο 50% της χωρητικότητάς της σε ελάχιστα λεπτά της ώρας.




Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα σύγχρονα μεγάλα τηλέφωνα είναι οι μπαταρίες. Οι κινέζοι κατασκευαστές έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στην εξέλιξή τους, και η Huawei παρουσίασε πρόσφατα μία νέα γενιά μπαταριών οι οποίες χάρη σε μία νέα τεχνολογία που χρησιμοποιούν μπορούν να φορτίζουν έως και 10 φορές πιο γρήγορα από τις υπάρχουσες μπαταρίες της.

Οι μπαταρίες που παρουσίασε η εταιρία στο Battery Symposium στην Ιαπωνία, μπορούν να φορτίζουν σε απίστευτα γρήγορο χρονικό διάστημα, καταφέροντας να φθάσουν στο 50% της χωρητικότητάς τους μέσα σε λίγα λεπτά. Για παράδειγμα παρουσίασε μία μπαταρία με χωρητικότητα 600 mAh, η οποία μπορεί να φτάσει στο 68% της φόρτισης σε δύο μόλις λεπτά, ενώ λίγο πιο δίπλα υπήρχε μία άλλη με (τυπική για μεγάλο smartphone χωρητικότητα) 3000 mAh η οποία έφτασε στο 48% της πλήρους φόρτισής της σε -απίστευτο- μόλις πέντε λεπτά.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί εξακολουθεί να βασίζεται στην γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου, όμως υπάρχει μία εντελώς νέα διάταξη μέσα στα συστατικά της μπαταρίας, τα οποία αυξάνουν κατά πολύ την ταχύτητα της φόρτισης. Όπως και να έχει η τεχνολογία αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη νέα γενιά των τηλεφώνων, και όπως δείχνουν, οι κινέζοι έχουν ήδη βρει την συνταγή για να μπουν με δύναμη στη νέα εποχή των μπαταριών.








Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου