Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Η γειτονιά σου σε βοηθάει στο αδυνάτισμα;



Τα κιλά μας και η υγεία του σώματός μας,σύμφωνα με νέα έρευνα, δεν εξαρτώνται μόνο από την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε ή από το πόσο ασκούμαστε, αλλά και από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.




Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες από τοFraser Health Authority, το Vancouver Coastal Health και το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία για 28.000 συμμετέχοντες.

Η ερευνητική ομάδα έπειτα από συλλογή και ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις περιοχές που κατοικούν οι συμμετέχοντες, κατέληξε στο συμπέρασμα, πως οι άνθρωποι που μένουν σε περιοχές οι οποίες είναι κατάλληλες για περπάτημα, έχουν 31% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Μεταξύ των ευρημάτων, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι που μένουν σε περιοχές στις οποίες δεν χρειάζονται αυτοκίνητο για να μετακινούνται, έχουν 11% λιγότερες πιθανότητες να είναι πιο παχουλοί από εκείνους που μένουν σε περιοχές όπου το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο.

Οι ερευνητές, με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης τους, προτείνουν ότι οι πόλεις μπορούν να βελτιώσουν τη δυνατότητα για περπάτημα, με την προσθήκη πεζοδρομίων, φωτισμού, χαρακτηριστικά ασφάλειας και τη γενικότερη βελτίωση της ατμόσφαιρας στην περιοχή τους.

“Οι γειτονιές που παρέχουν τη δυνατότητα για περπάτημα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2, με την ενθάρρυνση του ενεργού τρόπου ζωής και την αύξηση της προσβασιμότητας σε υπηρεσίες και ανέσεις που προωθούν την υγιεινή διαβίωση”, λένε οι ειδικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου