Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ειδική άδεια για να είναι ανοιχτή η Κνωσός τη μέρα των Χριστουγέννων!

Ειδική άδεια για να είναι ανοιχτή η Κνωσός τη μέρα των Χριστουγέννων!

Είναι δυνατόν να ανοίγει...εκτάκτως η Κνωσός τα Χριστούγεννα; Ναι, είναι όταν φτάνει ένα χλιδάτο κρουαζιερόπλοιο με 4000 και πλέον επιβάτες που δικαιούνται και μια…”πριβέ” ξενάγηση στην Κνωσό!





Ειδική άδεια για να είναι ανοιχτή η Κνωσός τη μέρα των Χριστουγέννων!

Έτσι, το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε ειδική άδεια για να ανοίξει ανήμερα των Χριστουγέννων ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού αφού θα βρίσκεται από το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλειου το κρουαζιερόπλοιο“MSC FANTASIA”!

“Εγκρίνουμε την εκτός ωραρίου λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού την ΠΑρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015 κατά τις ώρες 9.30-11.30 προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του κρουαζιεροπλοίου MSC FANTASIA” αναφέρει (με κάπως κακά ελληνικά) το υπουργείο Πολιτισμού στην Εφορία Αρχαιοτήτων και συμπληρώνει ότι “για τη λειτουργία του χώρου δεν προκύπτει υπερωριακή αποζημίωση του φυλακτικού προσωπικού!”

Μπορεί να…ξενίζει αυτή η άδεια, αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι ζητήθηκε πολύ καιρό η άδεια ξέροντας ότι θα “δέσει” στο Ηράκλειο το κρουαζιερόπλοιο ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το MSC FANTASIA δεν είναι τυχαίο πλοίο και κάθε λιμάνι, κάθε χωρά το ζητά διακαώς!

Ένα κρουαζιερόπλοιο τεράστιο που μόνο για να γυρίσει κάποιος το καράβι «Fantasia» θέλει μια…μέρα!

Ναυπηγήθηκε το 2008, μεταφέρει 4.363 επιβάτες κι έχει μήκος 333 μέτρα και πλάτος 38 μέτρα. Διαθέτει θέατρο, 12 πισίνες, χώρους ψυχαγωγίας, καζίνο, καταστήματα, γυμναστήριο, μασάζ και υδρομασάζ, χώρους για τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία κ.ά.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία MSC είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο με 450 σκάφη, όχι μόνο στο χώρο της κρουαζιέρας αλλά και των εμπορευμάτων κι απασχολεί 52.000 εργαζόμενους.



Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου