Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ν. Νιόπλιας: «Μου αρέσουν τα δύσκολα»



Ο Νίκος Νιόπλιας ερωτήθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/1) στο ΒΑΚ για μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με την συνεργασία του με τον ΟΦΗ, το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του, τη μεταγραφική δραστηριότητα και...



τα πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί βελτιωμένη στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Νίκου Νιόπλια:

Για το πως αιτιολογεί την έναρξη της συνεργασίας με τον ΟΦΗ αυτή την περίοδο:


«Γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος στη ζωή για τίποτα. Δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσει μια συνεργασία ή πότε θα λυθεί μια συνεργασία. Πάντα δούλευα, πάντα είχα ομάδες. Το πιο ανθρώπινο είναι να ξεκινήσω με φιλοδοξίες την καριέρα μου. Όλοι γνωρίζετε ότι 16 χρόνια ήμουν μέσα σε κάθε καλή στιγμή της ομάδας. Από την πρώτη στιγμή που αναγεννήθηκε μεχρι την τελευταία ημέρα που έφυγα και ο ΟΦΗ παρέμενε σε υψηλό επίπεδο. Έμελλε τώρα να συναντηθούν οι δρόμοι μας.

Μερικές φορές εκτός από τον επαγγελματισμό παίζει ρόλο και η ηθική διάσταση. Ζω εδώ. Μ’ αρέσει να δουλεύω υπό πίεση. Υπό πίεση εργάστηκα σε όλες τις ομάδες που ανέλαβα. Στον Παναθηναϊκό είχα πάει Δεκέμβριο. Πάλι δύσκολα ήταν. Στον Ατρόμητο ανέλαβα πέρυσι το Φεβρουάριο. Στην Εθνική Κύπρου είχα αναλάβει καλοκαίρι, στο τέλος μιας πολύ καλής φουρνιάς ποδοσφαιριστών. Έπρεπε να χτιστεί μια καινούρια ομάδα, και καταφέραμε να το κάνουμε. Η φετινή της πορεία ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας που είχα κάνει. Γι’ αυτό έμεινα τρία χρόνια, φτιάχνοντας από το μηδέν ένα νέο σύνολο.

Η ομάδα ξεκίνησε αλλιώς. Με όνειρα με φιλοδοξίες, αλλά όταν δεν χτίσεις μια ομάδα σωστά από το καλοκαίρι, δύσκολα θα φέρεις αποτελέσματα. Αυτό έγινε. Πρέπει όμως να το ξεπεράσεις. Οι άνθρωποι ήταν απογοητευμένοι και προβληματισμένοι και ζήτησαν τη βοήθεια μου. Μου αρέσουν τα δύσκολα. Ο ΟΦΗ είναι το σπίτι μου, είναι η ομάδα μου, κι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι ας το κάνουμε στα δύσκολα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε πράγματα, και να δουλεύουμε επαγγελματικά. Με δύο τρεις αλλαγές στη λειτουργία μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα κάπως καλύτερα. Το να γίνονται οι μετακινήσεις με αεροπλάνο είναι ένα από αυτά. Θα πρέπει να πάρω το μάξιμουμ από τους ποδοσφαιριστές και αυτοί με τη βοήθεια τη δική μου να συνεισφέρουν για να κάνουμε μια καλή αρχή. Οι 9 βαθμοί από την κορυφή είναι πολλοί αλλά δεν είναι ακατόρθωτο να ανατραπούν. Έχουν το περιθώριο να κάνουν ήττες. Θα είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα. Στην προπόνηση χθες είδα καλά πράγματα από πολλούς ποδοσφαιριστές και είναι κρίμα που δεν μπορούν άμεσα να παίξουν λόγω του χρονικού ορίου των μεταγραφών. Να είναι βέβαιοι οι φίλαθλοι ότι θα λειτουργήσουμε επαγγελματικά, με συνέπεια για να πάμε καλά».

Για τη συνεργασία με τη διοίκηση:

«Οι άνθρωποι ήταν απογοητευμένοι και ζήτησαν τη βοήθεια μου. Δε χρειάζομαι κάτι. Δεν χρειάζομαι κανέναν και δεν έχω κανέναν στα πόδια μου. Ας στηριχτούν σε μας να δουλέψουμε. Το θέμα είναι ότι από το καλοκαίρι έπρεπε να είχαν ανθρώπους να στήσουν καλύτερα στο μαγαζί. Αλλά δεν στεκόμαστε εκεί ούτε πρέπει να κλαιγόμαστε. Δεν πρέπει να αποφεύγουμε τις ευθύνες. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες. Ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αλλά προσαρμοστούμε στο πως θα παίζουμε σε ένα γήπεδο πλαστικό και σε ένα γήπεδο με φυσικό χορτάρι. Εκεί είναι το πρόβλημα μας. Το παν είναι να πάρουμε αποτελέσματα. Αυτό μας ενδιαφέρει».

Για τα μεταγραφικά:

Δεν έχει ισορροπία η ομάδα. Δεν έχει μεσοαμυντικούς ποδοσφαιριστές και έχει πολλούς μεσοεπιθετικούς. Γι’ αυτό θέλαμε τον Μητρόπουλο ή τον Όμο. Μόνο ο Κιάσσος με το Φραγκουλάκη έμειναν για εκεί. Εύχομαι να μην έχουμε προβλήματα. Εκεί προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολ. Δεν έρχεται εύκολα ο άλλος. Ότι και να λέμε είναι Ερασιτεχνικό το πρωτάθλημα. Είχαμε κάνει και ένα κακό όνομα ο ΟΦΗ και νομίζει ο άλλος ότι δε θα πληρώνεται, ενώ τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Για το θέμα του επαγγελματισμού:


«Αναφέρομαι γενικά στην έννοια του επαγγελματισμού, και στο πως πρέπει να λειτουργεί το σωματείο. Δεν είναι Ερασιτέχνες οι ποδοσφαιριστές που έχουμε και δεν είμαι Ερασιτέχνης προπονητής. Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να τις βελτιώσουμε».

Για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο ΕΠΣΗ από το Ρούβα:


«Αν κερδίζαμε το Ρούβα την άλλη Τετάρτη ποιος θα έπαιζε και ποιος θα έπαιζε μετά με την Κηφισιά; Μακάρι να περνάγαμε και να μπορούσαν να παίξουν οι μεταγραφές. Ο Άρης δε δήλωσε την ομάδα στο Κύπελλο. Ο ΟΦΗ θα έπρεπε να κατεβάσει μια ομάδα με νεαρά παιδιά. Την ουσία πρέπει να κοιτάμε».

Για το χρονικό εύρος της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ:


«Δεν είναι επαγγελματικά τα πράγματα και δε μπορούμε να πούμε κάτι. Πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή βάση. Το σωματείο δεν είναι επαγγελματικό».

Για την ομάδα που θέλει να «χτίσει»:


«Είμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να παίζουμε για να κερδίσουμε, δεν είμαστε σε περίοδο που μπορούμε να φτιάξουμε τόσα καινούρια πράγματα. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι μια κατηγορία ειδικών συνθηκών. Κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε διαφορετικά. Αλλιώς είναι να παίζεις εντός έδρας και αλλιώς εκτός έδρας. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για να παίξουν. Ας βάλουν πίεση στον εαυτό τους, δεν είναι παιδάκια».





Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου