Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα της Τσακώνας



Παραδόθηκε την Τετάρτη στην κυκλοφορία μετά από πολλές καθυστερήσεις η νέα γέφυρα της Τσακώνας στα σύνορα Αρκαδίας - Μεσσηνίας.

Η σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα μήκους 390 μέτρων, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, με την αποπεράτωση του οποίου, ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Καλαμάτας. Η γέφυρα Τσακώνας, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 2008, αποτελείται από δύο ακρόβαθρα και ένα μεσόβαθρο.

Η γέφυρα έχει μήκος 390 μ. και αποτελείται από δύο «ανοίγματα», 90μ. και 300μ. Το πρώτο άνοιγμα στηρίζεται στο έδαφος περίπου όπως οι «κλασικές» γέφυρες. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο κομμάτι το οδόστρωμα είναι «κρεμασμένο» από δύο ατσάλινα τόξα (συνδεδεμένα μεταξύ τους), που γεφυρώνουν το σημείο που κατολίσθησε

Σύμφωνα με το ιστορικό του έργου που παρουσιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών «το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας, μήκους 11,5 χλμ, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές του 1990 από την περιφέρεια Πελοποννήσου και παραδόθηκε τελικά σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2000.

Ένα χρόνο μετά την παράδοσή του, εμφανίστηκαν σοβαρές ενδείξεις γεωλογικών ασταθειών οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου