Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Περιπολίες με...ορθοπεταλιές



Περιπολίες με...ορθοπεταλιές ξεκίνησαν στα Χανιά. Πρόκειται για την πιλοτική δράση της Αστυνομίας με τη χρήση ποδηλάτων.


Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στις περιπολίες με ποδήλατο θα συμμετέχει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων.

Αποστολή της συγκεκριμένης ομάδας «είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών των Χανίων, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερα αστυνομικού ενδιαφέροντος».

Στόχος είναι ακόμη, τονίζεται στην ανακοίνωση «η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας, για άμεση ανταπόκριση και διαχείριση περιστατικών».
Η αστυνόμευση με ποδήλατα θα εφαρμόζεται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της περιπολίας με ποδήλατα εφαρμόζεται πιλοτικά σε έξι ελληνικές πόλεις και τους προηγούμενους μήνες ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται δε για ένα μέτρο που εφαρμόζεται με επιτυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις όπως στο Βερολίνο και το Άμστερνταμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου