Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ώρα αποφάσεων και αλλαγών στην Εθνική!

Ώρα αποφάσεων και αλλαγών στην Εθνική!

Η προσπάθεια της Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά ολοκληρώθηκε άδοξα και πλέον υπάρχουν κάποια ζητήματα στα οποία πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, έτσι ώστε η ομάδα να... 



συνέλθει και να μπει “δυνατά” στο νέο στόχο, του Eurobasket 2017.

Το πρώτο και σημαντικότερο ζήτημα που προκύπτει, είναι αυτό του ανθρώπου που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου της Εθνικής και θα την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα με επιτυχία. Ο Φώτης Κατσικάρης αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Γαλανόλευκης, έχοντας 3 οδυνηρές ήττες μαζί της, οι οποίες έφεραν οδυνηρούς αποκλεισμούς.

Όσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση, η απόφαση δεν θα ληφθεί άμεσα, μιας και η επόμενη υποχρέωση της Εθνικής είναι στο Eurobasket του 2017. Πάντως, φαίνεται πως θα προτιμηθεί ένα άτομο που δεν θα δουλεύει σε άλλη ομάδα και θα μπορεί να αφοσιωθεί στην Εθνική.

Βέβαια, υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι που χρειάζεται... διόρθωση και είναι -πιθανότατα- και το πιο δύσκολο, αυτό του ρόστερ. Η Ελλάδα απέτυχε στο προολυμπιακό, πληρώνοντας μεταξύ άλλων την... λειψανδρία στους γκαρντ (ο Παππάς δεν κλήθηκε και θα μπορούσε -τουλάχιστον- να βοηθήσει). Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάννης Αθηναίου ήταν οι "καθαρόαιμοι" γκαρντ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στο σκοράρισμα και να οδηγήσουν την Εθνική ως το τέλος...

Και όλα αυτά, για μια Εθνική που στο πρόσφατο παρελθόν είχε την ευτυχία να έχει στη διάθεσή της τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη, όπως Διαμαντίδη, Σπανούλη, Παπαλουκά, Ζήση... Ο Φώτης Κατσικάρης δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ακόμα τα πολλά προβλήματα που είχε το ρόστερ της ομάδας (τραυματισμοί Πρίντεζη, Σλούκα).

Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ζήτημα των αποχωρήσεων και των νέων παρουσιών. Γιάννης Μπουρούσης και Στράτος Περπέρογλου αναμένεται να πουν “αντίο” στη Γαλανόλευκη ενώ την ίδια στιγμή θα γίνει προσπάθεια να ξαναέρθουν στην ομάδα οι ΝΒΑερ, Αντετοκούνμπο, Κουφός αλλά και ο.. νέος Παπαγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου