Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Δίκτυο RETUNSEE: Ο ΑΔΜΗΕ δεν είναι για πούλημα



Τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνει η ΓΕΝΟΠ, ο Σπάρτακος και η ΕΤΕ ΔΕΗ ενάντια στο διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ και την ιδιωτικοποίησή του εκφράζει...



 το περιφερειακό Δίκτυο Συνδικάτων Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης (RETUNSEE).

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, «σε μια προσπάθεια να εκδηλώσει με τον πλέον έντονο και εμφαντικό τρόπο την αντίθεση των χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπεί στον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έκανε παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ (30/6/2016).

H ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επανέλαβε τους λόγους που καθιστούν καταστροφική την επιλογή για την πώληση του ΑΔΜΗΕ και έκανε σαφές ότι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν για να την εμποδίσουν. Η συνεδρίαση της Γ.Σ. διεκόπη και ορίστηκε για τις 11/7/2016.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήδη, τόσο κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς (ΠΕΝ, Π. Σκουρλέτη) όσο και κατά τη διαδικασία ακρόασης των φορέων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος , ούτε υποχρέωση έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αλλαγή του μοντέλου του Διαχειριστή των Δικτύων Μεταφοράς. Το μοντέλο I.T.O. που επέλεξε η Ελλάδα, βάσει συγκεκριμένων κοινοτικών κανόνων και υιοθέτησαν και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, είναι απόλυτα συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο, λειτουργεί και μπορεί να λειτουργεί άψογα , με ανεξαρτησία και διαφάνεια όπως κάνει έως σήμερα.

Η ανεξήγητη εμμονή των δανειστών για ξεπούλημα ενός φυσικού μονοπωλίου προκειμένου αυτό να γίνει ιδιωτικό, δεν έχει άλλο ορισμό από το «πλιάτσικο» των αποικιοκρατών, από το οποίο είναι πλούσια η ιστορία αρκετών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!»




Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου