Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ανοδικά η κίνηση στο δίκτυο της Cosmote τον Δεκαπενταύγουστο



Κατά 66% αυξήθηκε η κίνηση των δεδομένων στο δίκτυο της Cosmote το εορταστικό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε σχέση με το αντίστοιχο τριήμερο του 2015. 



Σύμφωνα με την Cosmote, η κίνηση mobile data στα δίκτυά της ξεπέρασε τα 475 terabytes, από τα οποία το 30% περίπου κινήθηκε μέσω δικτύων τέταρτης γενιάς 4G και 4G+. Τα δεδομένα που διακινήθηκαν μέσω των δικτύων 4ης γενιάς ήταν υπερτριπλάσια από εκείνα της περασμένης χρονιάς.

Συνολικά, από την 1η Αυγούστου η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 2,1 petabytes (1 petabyte= 1.000 terabytes), αυξημένη εντυπωσιακά κατά 60% από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στις νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με την Cosmote, παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης. Οι Σποράδες (+100%), η Ζάκυνθος (+87%), η Κέρκυρα (+80%), η Λήμνος και ο Αγιος Ευστράτιος (+78%) καθώς και η Αμοργός, η Αστυπάλαια και οι Μικρές Κυκλάδες (+70%).

Σημαντική αύξηση κίνησης στα δεδομένα παρουσίαστηκε στην Πιερία (+70%), στη Νέα Καλλικράτεια και στα Νέα Μουδανιά (+66%) καθώς και στην περιοχή της Κασσάνδρειας και της Δυτικής Σιθωνίας (+61%). Ακολούθησε με αύξηση περίπου 50% η κίνηση δεδομένων στην Καβάλα, στο Πήλιο και στην Ηλεία.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της κίνησης δεδομένων, από 1 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου το 28% καταναλώθηκε στο Facebook, το 21% στο web browsing και το 17% στο YouTube. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% του συνόλου των ενεργών χρηστών δεδομένων χρησιμοποίησε το Facebook.




Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου