Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Γίνεται ξανά… Panathinaikos με "τριάρα" επί της Μπρόντμπι!

Europa League: Γίνεται ξανά… Panathinaikos με `τριάρα` επί της Μπρόντμπι!

Έτοιμος να επιστρέψει στα… ευρωπαϊκά σαλόνια είναι ο Παναθηναϊκός. Το "τριφύλλι" νίκησε με 3-0 μέσα στη Λεωφόρο την Μπρόντμπι και μόνο με "αυτοκτονία" θα χάσει...



 την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Με 9 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Δανοί, που είδαν τον διαιτητή να τους "χαρίζεται" σε πολλές περιπτώσεις για κάρτα. Γκολάρα ο Μπεργκ – Απίστευτοι οι Χουλτ-Λεντέσμα. Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για "μεγάλο" σκορ.

Φόρεσε το ευρωπαϊκό του "κουστούμι" και βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Europa League. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε από το πρέσινγκ της Μπρόνμπι, αλλά οι δίκαιες αποβολές των Δανών του έδωσαν την ευκαιρία να την διαλύσει με 3-0, στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, έχοντας για κορυφαίους παίκτες τους Χουλτ, Λεντέσμα και Μπεργκ.

Ο αγώνας:

Οι Δανοί ξεκίνησαν επιθετικά -χωρίς καλό πλάνο ανάπτυξης- πρέσαραν πολύ στο χώρο του κέντρου και μόλις στο 5’ άγγιξαν το γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά (σαν κόρνερ), ο Μέστο έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά στην προσπάθειά του να διώξει, παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Ευτυχώς το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τον Ιταλό και τον Παναθηναϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά δυναμικοί στα μαρκαρίσματα τους, με τους "πράσινους" να μην μπορούν να ηρεμήσουν το παιχνίδι τους και να αναλάβουν τα ηνία του (δεν πήραν πρωτοβουλίες Ζέκα και Γουακάσο). Γενικά, οι Δανοί είχαν ένα "λυσσασμένο" πρέσινγκ, με ταχύτατο πάσινγκ γκέιμ και αρκετά σκληρά φάουλ, που όμως… πέρασαν -σχεδόν-- χωρίς κάρτα από τον διαιτητή.

Η ομάδα του Στραματσόνι συνέχισε να μην… τρομάζει τους φιλοξενούμενους, που είχαν την "εύνοια" του ρέφερι στα σκληρά τους μαρκαρίσματα. Στο 33’ όμως ο Κρόνε (αριστερό μπακ) δεν γινόταν να μην πάρει δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή, κάτι που έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους.

Οι παίκτες της Μπρόντμπι έδωσαν ελάχιστα παραπάνω βάρος στα αμυντικά τους καθήκοντα, δέχθηκαν πίεση (ο Χουλτ συνέχισε το πολύ καλό του παιχνίδι από τα αριστερά), αλλά στο 39’ ο Πούκι ανάγκασε τον Στιλ σε τρομερή επέμβαση. Το παιχνίδι με αυτά τα δεδομένα έγινε… ροκ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με γκολάρα του Μπεργκ. Στο 45+2’ ο Γουακάσο έβγαλε μια μακρινή μπαλιά που πέρασε από τους αμυντικούς, ο Μπεργκ βρέθηκε μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πανέξυπνο τρόπο την πέρασε από πάνω του για το 1-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με το "τριφύλλι" να παίζει στο μισό γήπεδο τους Δανούς και τους Ιμπάρμπο – Μπεργκ να μην μπορούν να εκμεταλευτούν τη σέντρα του Μέστο. Από τα αριστερά, ο Χουλτ συνέχισε να εντυπωσιάζει και να εκθέτει τους αντιπάλους του… Στο 50’ το παιχνίδι έγειρε για τα καλά υπέρ των γηπεδούχων! Μετά από εκπληκτική κίνηση, ο Ιμπάρμπο κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του τερματοφύλακα Ρόνοφ (έμεινε με 9 παίκτες η Μπρόντμπι) και στο 53’ ο Λεντέσμα σκόραρε από τη βούλα για το 2-0.

Ο Στραματσόνι πέρασε στο 58’ τον Λέτο και ένα λεπτό αργότερα οι "πράσινοι" πλησίασαν στο 3-0 με Μπεργκ και Χουλτ (ο νεοεισελθών Τόπελ απέκρουσε σε διπλή ευκαιρία). Η Μπρόντμπι έδειξε να κουράζεται, ενώ δεν κατάφερε να πάρει την μπάλα και να περάσει τη σέντρα, για να επιτεθεί. Το "τριφύλλι" ήταν κυρίαρχο, έψαξε το τρίτο γκολ, αλλά ήταν "επιπόλαιο" στην τελική προσπάθεια.

Η Μπρόντμπι έβαλε στο παιχνίδι μεσοαμυντικό, βγάζοντας και τον δεύτερο επιθετικό της, ενώ για το "τριφύλλι" μπήκε και ο Βιγιαφάνιες (73’). Τρία λεπτά αργότερα, η βολίδα του Λεντέσμα έξω απ’ την περιοχή σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού του Τόπελ, που είχε καλές επεμβάσεις από τη στιγμή που μπήκε στο ματς.

Το 3-0 ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 82’. "Μαγική" πάσα Λεντέσμα, ψύχραιμη εκτέλεση από Μπεργκ και η μπάλα και πάλι στα δίχτυα. Της Μπρόντμπι. Ένα λεπτό αργότερα ο Βιγιαφάνιες "χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα, αλλά ο Λέτο πλάσαρε –από πλεονεκτική θέση- πάνω σε αμυνόμενο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν… παραδοθεί και ευτύχησαν να μη δεχθούν άλλο γκολ.

Έτσι, οι "πράσινοι" έκαναν τεράστιο βήμα πρόκρισης μέσα στην… καυτή Λεωφόρο και θα πάνε στη Δανία για να "σφραγίσουν" την επιστροφή τους στην Ευρώπη με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής (58’ Λέτο), Ιβανόφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (73’ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο, Μπεργκ (85’ Ρινάλντι)

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Ρόννου, Λάρσον, Άλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Κρονέ, Νόργκααρντ, Πίρι, Χουλσάγκερ, Μουχτάρ, Πούκι (53’ Τόπελ), Βίλτσεκ (72’ Χέρμανσον)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου