Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής - Κρήτης



Συμφωνία για την προκήρυξη του διαγωνισμού και την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής, επετεύχθη σε σύσκεψη στις Βρυξέλλες με συμμετοχή...



 των εμπλεκόμενων μερών, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΑΔΜΗΕ, ο διαγωνισμός για το έργο θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2019 με φορέα υλοποίησης την εταιρεία ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection», ενώ έχουν συμφωνηθεί τα ενδιάμεσα βήματα για την προώθησή του.

Πρόκειται για τη δεύτερη, «μεγάλη» διασύνδεση της Κρήτης μέσω Αττικής, ενώ ήδη προχωρά η «μικρή» διασύνδεση μέσω Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη επετεύχθη συμφωνία για την διαλειτουργικότητα με τα άλλα δύο σκέλη του έργου, που είναι οι διασυνδέσεις Κρήτη - Κύπρος και Κύπρος - Ισραήλ, κοντά στο πνεύμα της πρότασης που είχε καταθέσει ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε ότι έως τις 30 Οκτωβρίου θα συγκροτηθεί τεχνική επιτροπή, με αντικείμενο τον καθορισμό των ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών, οι οποίες σχετίζονται αποκλειστικά με τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των τριών επιμέρους σκελών του PCI.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και Κύπρου (ΔΣΜΚ), εκπρόσωποι της «Αριάδνη Interconnection» και της εταιρείας Euroasia Interconnector καθώς και εκπρόσωπος του Πανευρωπαϊκού Οργανισμού Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς (ENTSO-E).

Η επιτροπή αυτή, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει καταλήξει στις τεχνικές προδιαγραφές επί της διαλειτουργικότητας, που θα ενσωματωθούν στη συνέχεια στους ξεχωριστούς διαγωνισμούς για τα τρία σκέλη του PCI.




Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου