Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

MOTO GP: Δεν χάνει τον τίτλο ο Μάρκεθ



Μόνο εάν «αυτοκτονήσει» ο Μαρκ Μάρκεθ θα χάσει και τον εφετινό τίτλο στο Moto GP.


Ο Ισπανός αναβάτης της Honda προσπέρασε στην τελευταία στροφή τον Ιταλό Αντρέα Ντοβιτσιόζο και πανηγύρισε τη νίκη στο «παρθενικό» γκραν πρι της Ταϊλάνδης που διεξήχθη σήμερα (7/10) στο Μπουριράμ.

Ο αγώνας ήταν «δραματικός», με τους δύο οδηγούς να δίνουν μεγάλη μάχη έως το φινάλε του, με τον Μάρκεθ τελικά να παίρνει τη νίκη.

Ο κάτοχος τεσσάρων τίτλων στην καριέρα του, πήρε την πρωτοπορία στην τελευταία στροφή και είδε πρώτος την καρό σημαία, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 39 λεπτά, 55 δευτερόλεπτα και 722 χιλιοστά.

Ήταν η 7η νίκη του Μάρκεθ στο 2018, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ντοβιτσιόζο με Ducati, μόλις 115 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισπανός Μάβερικ Βινιάλες με Yamaha, ο οποίος τερμάτισε 270 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον νικητή.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Ισπανός αύξησε στους 77 βαθμούς (271 έναντι 194) τη διαφορά του από τον δεύτερο, Ντοβιτσιόζο, τέσσερις αγώνες πριν τη λήξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Μάρκεθ μπορεί να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο σε δύο εβδομάδες στην Ιαπωνία, εφόσον πάρει τη νίκη στην πίστα του Μοτέγκι. Τρίτος στην κατάταξη των αναβατών είναι ο Ιταλός Βαλεντίνο Ρόσι με Yamaha (172 βαθμοί).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου