Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΡΑΕ: Άδεια παραγωγής σε έξι αιολικά πάρκα ισχύος 26.5 MW και 2 μικρά υδροηλεκτρικά ισχύος 1,61 MW



Με αποφάσεις της, η ΡΑΕ χορήγησε άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για αιολικά πάρκα 26.5 MW και για δύο μικρά υδροηλεκτρικά συνολικής ισχύος 1.61 MW.

Συγκεκριμένα, άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 4,8 MW έλαβε η εταιρεία «ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε.», για το πάρκο που διαθέτει στο Δήμο Θηβών. Για αιολικό πάρκο ίδιας ισχύος, άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έλαβε η εταιρεία «ΤΟΡΕΝΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΝΑ», όπου και στην περίπτωση αυτή το αιολικό πάρκο βρίσκεται στο Δήμο Θηβών.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, όπως αυτές αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, η εταιρεία «Αιγαιοηλεκτρική Λάκκας Ε.Π.Ε.» χορηγήθηκε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για δύο αιολικά πάρκα, ισχύος 3,5 MW το καθένα και τα οποία βρίσκονται στη Λιβαδειά, θέσεις «Λιθάρια» και «Μικρή Λούτσα», αντίστοιχα.

Εις διπλούν, επίσης, άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έλαβε και η εταιρεία «Δυτικός Α.Ε.» για δύο αιολικά πάρκα ισχύος 4.95 MW το καθένα, με το ένα να βρίσκεται στη θέση «Παλιομέλισσα», στο Δήμου Διστόμου και το άλλο στη θέση «Ψηλή Ράχη» στη Δήμο Λεβαδέων.

Τέλος, οι δύο άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τους δύο μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς ισχύος 1, 61 MW (0,75 MW και 0,86 ΜW) χορηγήθηκαν στην εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Πράσινη Ενέργεια ΕΠΕ». Το μικρότερο εκ των δύο υδροηλεκτρικών βρίσκεται στο Ρέμα Κρυόβρυση της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων, του Δήμου Πύλης και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Δυτικής Θεσσαλίας και το άλλο, ισχύος 0,86 MW, στη Φλώρινα, στο Ρέμα Στάρα της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Κλεινών.




Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου