Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ο Άρης θύμισε εποχές δόξας

Ο Άρης θύμισε εποχές δόξας | in.gr

Μπροστά σε μια 5.500 οπαδούς του που δημιούργησαν εκρηκτική ατμόσφαιρα, ο Αρης πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, διέλυσε...


τον Πανιώνιο με 79-56 (16η αγωνιστική).

Τρομερή συγκίνηση και αποθέωση κατά την βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδα του 1979

Ετσι έδιωξε οριστικά και αμετάκλητα τα «μαύρα σύννεφα» που υπήρχαν πάνω από το Παλέ και πλέον μπορεί πιο ήρεμος να στοχεύσει στην είσοδό του στα πλέι οφ. Εκτη νίκη για τον Αυτοκράτορα, την ώρα που ο Πανιώνιος βυθίστηκε ακόμη περισσότερο, γνωρίζοντας την 13 ήττα του σε 16 ματς.

Τα 46 ριμπάουντ που μάζεψε η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη εκ των οποίων τα 19(!) επιθετικά τα λένε όλα. Από την άλλη, με 24 λάθη για μόλις 9 ασίστ, η ομάδα του Νίκου Οικονόμου δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι περισσότερο.

Το +15 ήταν… λίγο

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Αρης στο πρώτο μέρος. Σημείωσε 53 πόντους, έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (14 ενώ κατέβασε και άλλα 13 αμυντικά), μοίρασε 13 ασίστ (6 ο Φλιώνης) και είχε πολύ καλό ποσοστό στα δίποντα με 11/16 (68%).

Και όμως βάσει της εικόνα του ματς η διαφορά αυτή ήταν μικρή! Κι αυτό γιατί απέναντι στους κίτρινους βρισκόταν ένας Πανιώνιος που έπαιζε κάκιστη άμυνα, με μεγάλα κενά και καμία αλληλοκάλυψη.

Επιπλέον οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν 24 βολές σε δύο δεκάλεπτα, ευστοχώντας όμως μόνο στις 16. Ακόμη αν και τα περισσότερα από τα 22 τρίποντα που εκτέλεσαν ήταν υπό καλές συνθήκες, ευστόχησαν σε μόλις 5 έχοντας το τραγικό 22%.

Ο Μποχωρίδης ήταν εξαιρετικός με 13 πόντους, ενώ σπουδαίες λύσεις έδωσαν και οι Μπελ, Κάιζερ και Τζόουνς.

Οι κίτρινοι είχαν σημειώσει 40 πόντους (40-25) μετά από μόλις 12,5 λεπτά με τη διαφορά να εκτοξεύεται ακόμη και στο +18 (43-25) στο 14’! Ο Πανιώνιος αντιδρούσε κατά διαστήματα (με Παπαντωνίου, Ντόρσεϊ και Μπέρι) πλησιάζοντας στους 8 (44-36 στο 17’), αλλά μόνο προσωρινά.

Βελτίωσε την άμυνα ο Πανιώνιος, έπεσε ο ρυθμός

Στο τρίτο δεκάλεπτο είδαμε κάκιστο μπάσκετ, ωστόσο το ματς απέκτησε ένα ρυθμό που βόλευε τον Πανιώνιο. Οι κυανέρυθροι έγιναν πολύ πιο σκληροί, χάλασαν τελείως το μυαλό των γηπεδούχων τους οποίους και υποχρέωσαν να παραμείνουν στους μόλις 7 πόντους. Την ίδια ώρα εκείνοι πέτυχαν 13 πλησιάζοντας στους 9 (60-51).

Σερί 10-0 και… πάρτι
Μέχρι εκεί όμως… Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη απάντησε με εντυπωσιακό τρόπο. Εκμεταλλευομένη το γεγονός ότι κομβικοί παίκτες των γηπεδούχων είχαν φορτωθεί με φάουλ (5 ο Ντόρσε, από 4 Παπαντωνίου και Χάρις) έτρεξε ένα 10-0 για να πάει στο 70-51 (34’).

Το ματς κρίθηκε κάπου εκεί με τους 5.500 οπαδούς του Αρη να σηκώνονται όρθιοι στα τελευταία πέντε λεπτά και να στήνουν ένα πραγματικό πάρτι με τραγούδια, συνθήματα και αποθέωση.

Σλαφτσάκης, Φλιώνης, Κάιζερ και Χάρις έδωσαν πολύτιμες λύσεις με τους κίτρινους να προσφέρουν θέαμα και τη διαφορά να εκτοξεύεται ακόμη και στο +25(79-54).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου