Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Σαρωτικός Ολυμπιακός, «έκρυψε» την μπάλα (5-1)

Σαρωτικός Ολυμπιακός, «έκρυψε» την μπάλα (5-1) | in.gr

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Ηρακλείου. Οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν τον αντίπαλο τους...



 με 5-1 και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Μια πολύ «γεμάτη» εμφάνιση από τους πειραιώτες, με πρωταγωνιστές τον Χασάν, τον Φορτούνη, τον Μασούρα και τον Ποντένσε, καθώς η συγκεκριμένη τετράδα έκανε «μαγικά» πράγματα στο Καραϊσκάκη.

Μια εξαιρετική εμφάνιση που αποδεικνύει τις πολύ μεγάλες δυνατότητες του Ολυμπιακού και την δουλειά που γίνεται από τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του. Κι όλα αυτά σ’ ένα παιχνίδι που ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μην δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού που «έβγαζε μάτια». Κι όμως ο Φωτιάς επέλεξε να «τρελάνει» όλο τον κόσμο με την απόφαση του να μην καταλογίσει πέναλτι στην ανατροπή του Χασάν από τον Στρέζο με το σκορ στο 4-0. Έγινε κι αυτό από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Οι πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με εντυπωσιακό σκορ, μείωσαν την διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στους εφτά βαθμούς και συνεχίζουν με στόχο αυτό που έχει ζητήσει ο προπονητής τους. Νίκες μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Χατ τρικ Χασάν – Σούπερ Μασούρας, Φορτούνης και Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πως ήταν αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και πίεσε τον αντίπαλο του, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε μάλιστα κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του αλλά είχε κι έναν επιπλέον λόγο να χαμογελά.

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού είδε τον Γιώργο Μασούρα να πετυχαίνει το πρώτο γκολ των ερυθρόλευκων με την συμπλήρωση 15 λεπτών παιχνιδιού και ο 25χρονος ακραίος επιθετικός δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους πειραιώτες.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους ότι ο Μασούρας δείχνει πως μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και ο Μαρτίνς θα δώσει κι άλλες ευκαιρίες στον νεαρό άσο. Ο Ολυμπιακός έβγαλε πολύ καλή εικόνα και κυριάρχησε απέναντι στον ΟΦΗ. Οι πειραιώτες πίεσαν τον αντίπαλο τους και όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους από την στιγμή που άνοιξαν το σκορ στα πρώτα λεπτά.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως δεν ήταν μόνο ο Μασούρας που ικανοποίησε με την απόδοσή του στο ματς. Το ίδιο ισχύει για τον Κώστα Φορτούνη, τον Ντάνιελ Ποντένσε και φυσικά τον Χασάν. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε την ασίστ στον Χασάν στο 36’ με τον Αιγύπτιο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε με ωραία κεφαλιά το 3-0 στο 40’.

Πολύ καλή εμφάνιση όμως έκανε και ο Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να προκαλεί πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ. Από δικές του σέντρες άλλωστε μπήκαν το πρώτο και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού και ο Μαρτίνς σίγουρα θα έμεινε ικανοποιημένος από τον συμπατριώτη του.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ καλός και μάλιστα θα πρέπει εδώ να επισημανθεί πως η ατυχία «χτύπησε» ξανά την ομάδα του Πειραιά. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές στο εικοστό λεπτό της αναμέτρησης, καθώς αποχώρησαν Τοροσίδης (με πόνους στο στήθος) και Καμαρά (αισθάνθηκε ενοχλήσεις). Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους ερυθρόλευκους να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να κυριαρχήσουν.

Ο Χασάν έκανε πολύ καλά την δουλειά απέναντι στην άμυνα του ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Τσιμίκας έκανε καλή σέντρα από αριστερά και ο σέντερ φορ των ερυθρόλευκων έκανε με ωραία προβολή το 4-0 για την ομάδα του λιμανιού. Ο Ολυμπιακός έκανε καλό παιχνίδι, δημιούργησε ευκαιρίες και το κυριότερο είναι πως οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας έδειξαν μεγάλη αποτελεσματικότητα πετυχαίνοντας πολλά γκολ.

Ο Φωτιάς δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι είχαν «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκαν του ΟΦΗ με 3-0. Κι όμως ακόμα και σ’ αυτό το ματς κι ενώ οι πειραιώτες είχαν κάνει το 4-0 στο 46’, ο διαιτητής Φωτιάς αρνήθηκε να δώσει ένα πεντάκαθαρο πέναλτι υπέρ των πειραιωτών.

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Στρέζος ανέτρεψε τον Χασάν κι ενώ όλοι περίμεναν από τον διαιτητή να δείξει την βούλα, ο Φωτιάς δεν έδωσε το πέναλτι. Μια ακατανόητη απόφαση από τον διαιτητή του αγώνα και είναι πραγματικά ν’ αναρωτιέται κάποιος για τον λόγο που ο ρέφερι δεν έδωσε το συγκεκριμένο πέναλτι.

Ο Χασάν ήταν όπως προαναφέραμε ασταμάτητος και κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ για την ομάδα του κάνοντας με σουτ το 5-1 στο 60’. Είχε προηγηθεί το γκολ της ομάδας του Ηρακλείου στο 57’, όταν ο Ναμπί έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Σα.

Ο Ολυμπιακός είχε εντυπωσιακό ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Έκανε ότι ήθελε απέναντι στην άμυνα των φιλοξενούμενων και κατάφερε να πετύχει μια εντυπωσιακή νίκη αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ήταν μια ακόμα ωραία ποδοσφαιρική παράσταση των πειραιωτών, σ’ ένα παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει κι άλλα γκολ απέναντι στον ΟΦΗ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (20′ λ. τρ. Τσιμίκας), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (21′ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ποντένσε (73′ Γκερέρο), Φορτούνης, Χασάν.

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου (65′ Ποτουρίδης), Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Βαζ (76′ Οικονόμου), Φερέιρα, Νέιρα (53′ Πάρσον).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου