Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

«Άλωσε» το ΣΕΦ ο ΠαναθηναϊκόςΜεγάλη εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση οι «πράσινοι» επί του Ολυμπιακού (88-77)



Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του «αιώνιου» ντέρμπι της Euroleague, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 88-77 τον Ολυμπιακό...

στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνστικής της διοργάνωσης.

Αψογος στημένος από τον Όντεντ Κάτας ο Παναθηναϊκός, που παρά την απουσία του πρώτου του σκόρερ, Νεμάνια Νέντοβιτς, είχε σε καταπληκτική βραδιά τους Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Λευτέρη Μποχωρίδη και Άαρον Γουάιτ, οι οποίοι όταν ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεση και μείωνε τη διαφορά με μεγάλα καλάθια έδιναν και πάλι... διαφορά νίκης στο «τριφύλλι».
ι».



Στα αξιοσημείωτα του αποψινού αγώνα, στον ο οποίο οι «πράσινοι» κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας τους στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο (71-78), ήταν η ευστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού από την γραμμή των ελεύθερων βολών, τελειώνοντας τον αγώνα με 25/25!

Με τη νίκη αυτή η αθηναϊκή ομάδα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 9-14, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες οι οποίοι «έπεσαν» στο 11-13 και, πλέον, απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από την οκτάδα.

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος με 20 πόντους (career high), κάλυψε το κενό του τραυματία Νεμάνια Νέντοβιτς στην επίθεση (4/5 τρίποντα), ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Λευτέρης Μποχωρίδης (15π.), Άαρον Γουάιτ (12π., 7ρ.), Ντίνος Μήτογλου (15π.).

Από τον Ολυμπιακό των 15 λαθών, ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν απελπιστικά μόνος για την ανατροπή (20π.).

Να σημειωθεί ότι η αποψινή ήταν η 2η νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ σε επίπεδο Euroleague, μετά από εκείνη της 10ης Νοεμβρίου2017 και πρώτη του Όντεντ Κάτας σε ντέρμπι «αιωνίων» στην προπονητική του καριέρα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 38 «σκουπίδια» έναντι 19 των γηπεδούχων, έβγαλε ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι του, έχοντας πρωταγωνιστές που δεν τους περίμενε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως ο Χάουαρντ Σαντ-Ροος, αλλά και οι Μποχωρίδης, Γουάιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου