Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

«Πέρασε» από την Ολομέλεια της ΡΑΑΕΥ το πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού του ΑΔΜΗΕ – Οι προβλέψεις για καταστάσεις κρίσης και έκτακτης ανάγκης



Το «πράσινο φως» της Ολομέλειας της ΡΑΑΕΥ έλαβε, το Πρόγραμμα Κατάρτισης και η Διαδικασία Πιστοποίησης Προσωπικού Υπευθύνου...

 για τη λειτουργία του ΕΣΜΗΕ, τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και την αγορά εξισορρόπησης το οποίο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και επικυρώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά σε υποχρέωση που απορρέει τόσο από κοινοτικές διατάξεις όσο και από τον Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος και αφορά την ετοιμότητα αντίδρασης του Διαχειριστή σε καταστάσεις κρίσης και έκτακτης ανάγκης.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, καθορίζονται λεπτομέρειες σχετικά με:


Την οργάνωση και το περιεχόμενο των προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού του Διαχειριστή που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του ΕΣΜΗΕ, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την αγορά εξισορρόπησης.

Το ρόλο και τις αρμοδιότητες του συντονιστή κατάρτισης και των εκπαιδευτών.

Τη διαδικασία πιστοποίησης του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία σε πραγματικό χρόνο.

Σημειώνεται, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ότι η διαδικασία κατάρτισης προγράμματος εκπαίδευσης επιταχύνθηκε ιδιαίτερα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς τόσο κρίσιμες υποδομές όπως είναι το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να λειτουργεί υπό καθεστώς ειδικών και αυστηρών προδιαγραφών. Να προσθέσουμε ακόμη ότι η διαβούλευση ολοκληρώθηκε χωρίς την υποβολή σχολίων και παρατηρήσεων.

Η εισήγηση του ΑΔΜΗΕ είναι διαθέσιμη εδώ.


Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου