Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Bαυαροί!

Και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Bαυαροί!
Η Μπάγερν με γκολ του Μάριο Γκόμες στο 90′ κέρδισε με 2-1 την Ρεάλ στο «Αλιάντς Αρένα» και διατήρησε την παράδοση που την θέλει αήττητη κόντρα στους «μερένγκες» στο Μόναχο.
Ο Μάριο Γκόμες φρόντισε να διατηρήσει την παράδοση που θέλει την Μπάγερν να μην έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα από την Ρεάλ επί βαυαρικού εδάφους σε δέκα επισκέψεις της!
Με γκολ του διεθνούς Γερμανού στράικερ η Μπάγερν πήρε την ένατη της νίκη κόντρα στους Μαρδιλένους στο Μόναχο και μαζί ελαφρύ προβάδισμα εν όψει του δεύτερου ημιτελικού του Champions League στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (25/4).
Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι από τους «μερέγνκες» και ανάγκασαν την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στην πρώτη τους εφετινή ήττα στην διοργάνωση. Ο Ριμπερί άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιούπ Χάινκες ενώ ο Μεσούτ Εζίλ ισοφάρισε προσωρινά για την Ρεάλ.
Η Ρεάλ απείλησε πρώτη στο έβδομο λεπτό όταν ο Νόιερ έδιωξε με τα δάχτυλα σε κόρνερ σουτ του Μπενζεμά. Ο Μεσούτ Εζίλ ήταν πολύ δραστήριος στον χώρο του κέντρου στα πρώτα λεπτά για τους «μερένγκες».
Όμως δέκα λεπτά αργότερα οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ! Μετά από κόρνερ, ο Ράμος και Μπαντστούμπερ κοντραρίστηκαν, η μπάλα στρώθηκε στον Φρανκ Ριμπερί που εκτέλεσε με δύναμη τον Κασίγιας.
Το γκολ της Μπάγερν απορύθμισε την Ρεάλ με τους Ρόμπεν και Λαμ να προκαλούν ρήγματα από το αριστερό άκρο της άμυνας των Μαδριλένων. Ο Γιουπ Χάινκες «διάβασε» καλά το παιχνίδι του Μουρίνιο, με τις αλλαγές των μέσων στα άκρα, και με διπλές άμυνες και γρήγορες επιστροφές περιόρισε σημαντικά τα ατού της ομάδας του Μουρίνιο. Ο Ρονάλντο προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ δίχως αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ μπήκε ορεξάτη στο δεύτερο μέρος και στο 53′ έφτασε στην ισοφάριση. Σε μια φάση διαρκείας, ο Νόιερ έδιωξε το κακό πλασέ του Ρονάλντο, ο Μπενζεμά στην συνέχεια γύρισε την μπάλα ξανά, ο Ρονάλντο την έστρωσε στον Εζίλ που εύκολα την έστειλε στα δίχτυα για 1-1.
Οι Βαυαροί προσπάθησαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ στην συνέχεια του αγώνα και στο 70′ ο Ράμος έδωσε νέα… ασίστ στον Γκόμεζ αλλά ο Γερμανός στράικερ αστόχησε απελπιστικά. Ο Κασίγιας κράτησε την εστία του ανέπαφη σε τρεις προσπάθειες του Γκόμες αλλά ο Γερμανός διεθνής στράικερ χτύπησε στο 90′!
Ο Λαμ απέφυγε τον Κοεντράο και έβγαλε συρτή σέντρα. Οι στόπερ της Ρεάλ σάστισαν και ο Γκόμεζ έκανε το 2-1. Το 12ο γκολ του Γκόμεζ στην εφετινή διοργάνωση ίσως αποδειχθεί και το πιο καθοριστικό για τους Βαυαρούς.
Μπάγερν (Χάινκες): Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί, Ρόμπεν, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ (61′ Μίλερ), Κροος, Γκόμες
Ρεάλ (Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα, Κεντίρα, Εζίλ (68′ Μαρσέλο), Τσάμπι Αλόνσο, Ντι Μαρία (80′ Γρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (84′ Ιγκουαϊν)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου