Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

"Παγίδα" στους μπαταξήδες που νοθεύουν τα καύσιμα!

"Παγίδα" στους μπαταξήδες που νοθεύουν τα καύσιμα!
από τη χθεσινή συνεδριαση του ΠΣ στο Φουρφουρά
«Παγίδα» στους μπαταξήδες που νοθεύουν τα καύσιμα θέλει να στήσει η περιφέρειας Κρήτης! Όπως ανήγγειλε χθες στο περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης που έγινε στο Φουρφουρά Αμαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Ευρ.Κουκιαδάκης η Περιφέρεια θα προμηθευθεί άμεσα κινητό εργαστήριο Ελέγχου που θα Κάνει άμεσα Ελέγχους όπου χρειαστεί! Στη χθεσινή συνεδρίαση ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην άμεση λύση του προβλήματος των απορριμμάτων του νησιού, στην ένταξη όλων των βιολογικών στο ΕΣΠΑ και προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα εισρεύσουν περισσότερα κονδύλια στην Κρήτη αφού θα είναι σε εξέλιξη 500 συνολικά έργα!
Την πρόθεση της περιφέρειας Κρήτης να παίξει καταλυτικό ρολο στην πάταξη της νοθείας των καύσιμων εξέφρασε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου τονίζοντας ότι είναι ειλημένη απόφαση να γίνει προμήθεια αυτού του φορητού χημικού εργαστήριου που θα Κάνει άμεσους και επιτόπιους ΕΛΕγχους.
‘Με αυτό το εργαστήριο θα μπορούμε αμέσως να πηγαίνουμε όπου υπάρχουν καταγγελίες, αλλά και προληπτικά. Το θετικό με αυτό το εργαστήριο είναι ότι και άμεσα γίνεται ο έλεγχος και το αποτέλεσμα έχουμε αμέσως! Αντί τους μήνες που χρειαζόμαστε σήμερα’ τόνισε ο κ.Κουκιαδάκης.
Πάντως ο κ.Κουκιαδάκης τόνισε ότι αναζητείται το νομικό πλαίσιο για το εάν μπορεί και η Περιφέρεια να επιβάλει πρόστιμα και κυρώσεις στους παραβάτες Κάτι που μέχρι σήμερα Κάνει μόνο το ΣΔΟΕ.
 Στο Περιφερειακό
 Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου πριν τον κ.Αρναουτάκη χαιρετισμό απηύθυνε ο μητροπολίτης κ.Ειρηναίος ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία να γίνει στο Αμάρι μια τόσο σημαντική συνάντηση, ενώ χαιρετισαν ο δήμαρχος της περιοχής και άλλοι παράγοντες.
Ο κ.Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια βλέπει την Κρήτη ενιαία και γι’αυτό θα πάει παντού, θα γίνουν σε όλη την επικράτεια του νησιού σημαντικά έργα. Ο ίδιος είπε ότι στόχος του είναι να έρθουν προσθετικοί πόροι Πέραν του ΠΕΠ και τόνισε ότι ήδη 300 έργα εκτελούνται σε όλο το νησί.
‘Έχουμε ήδη πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ προσθετικούς πόρους και 300 έργα που εκτελούνται. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι 500 έργα και πολύ περισσότερα τα λεφτά που θα έρθουν στην Κρήτη’ τόνισε.
«Με τα έργα και τα κονδύλια που έρχονται δίνουμε καίριο χτύπημα στην ανεργία, πετυχαίνουμε την ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο στις κρίσιμες αυτές μέρες’ ανέφερε ο περιφερειάρχης προαναγγέλλοντας άμεση λύση για τα υγρά και στερεά απόβλητα. Για τα μεν απορρίμματα προχωράει άμεσα ο σχεδιασμός και για τα υγρά απόβλητα τόνισε ότι όλοι οι βιολογικοί των δήμων θα ενταχθούν αρκεί να έχουν ώριμες μελέτες.
Τέλος ο περιφερειάρχης ανήγγειλε την άμεση δημοπράτηση του δρόμου Πάνορμο-Εξάντι στον ΒΟΑΚ.
 Τα έργα
 Χθες το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα έργων συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ.
Για το Ηράκλειο, το σύνολο των πιστώσεων για το 2012  από τους ΚΑΠ ανέρχεται σε 11 εκατομμύρια ευρώ ενώ μαζί με τις τακτικές άλλες επιχορηγήσεις και τους ίδιους πόρους θα δοθούν συνολικά 12,8 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια προγραμματίζει να κατανείμει ακόμη για το 2013 18,3 εκατ. ευρώ και για το 2014 31,4 εκατ. ευρώ πάντα στην ενότητα Ηρακλείου.
Από τα 11.030.257 ευρώ που φέτος θα κατανείμει η Περιφέρεια, τα 8,5 εκατομμύρια θα πάνε σε συνεχιζόμενα έργα και μόλις τα 2.282,352 σε νέα έργα
.Για το Λασίθι τα έργα που θα γίνουν φέτος (συνεχιζόμενα και νέα) είναι 6,9 εκατ. ευρώ, για το Ρέθυμνο 6,3 εκατ. ευρώ και 5,5 εκατ. ευρώ για τα Χανιά.
 Μεταξύ των νέων έργων που προγραμματίζονται στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου είναι οι μελέτες για κτιριακά έργα της παράκαμψης Σίβα, του δρόμου Γάζι - Αρόλιθος, της αποπεράτωσης του δρόμου Αμυρά - Αργη, ο δρόμος Καβροχώρι - Κεραμούτσι, η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κασταμονίτσα - Τσούλη Μνήμα.
Η ολοκλήρωση ακόμη του δρόμου Πιτσίδια - Μάταλα, του κόμβου Λειβαδιώτη, ο δρόμος Κασταμονίτσα – Τσουλί μνήμα.

 CRETALIVE-ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου