Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πικραμμένος πρωθυπουργός - Παπαδήμο πρότειναν Σαμαράς, Βενιζέλος



- "Έγινε χοντρό παιχνίδι με τα ονόματα. Εμείς δε συμμετέχουμε" δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα

- Τον πρόεδρο του ΣτΕ πρότεινε για πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
- Μια ώρα κράτησε η σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια
- Δεν έγινε συζήτηση για υπουργούς











Τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας πρότεινε για τη θέση του πρωθυπουργού ο Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Απών από τη σύσκεψη είναι ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που αν και αυτή τη φορά προσκλήθηκε, αρνήθηκε να παραστεί λόγω του αποκλεισμού του από την χθεσινή σύσκεψη.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Πάνος Καμμένος, ο μοναδικός από τους πολιτικούς αρχηγούς που έκανε δηλώσεις. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν υπηρεσιακή κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι θα προτείνει τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επιτρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης. Υπουργός Εξωτερικών θα προτείνει να αναλάβει ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών Παναγιώτης Ήφαιστος, ο οποίος, όπως είπε, είναι γνώστης του "Σκοπιανού" και υπουργός Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Γράψας. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ο Τάσος Γιαννίτσης δεν πρέπει να μείνει στο υπουργείο Εσωτερικών και σε όλα τα υπουργεία να αναλάβουν υπηρεσιακοί υπουργοί οι γενικοί γραμματείς τους.

Ακολούθησαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, η Αλέκα Παπαρήγα. Στις 12:58 έφτασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Τελευταίος, ακριβώς στις 13:00, έφτασε στο προεδρικό μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς.
Οι πολιτικοί αρχηγοί έμειναν επί δέκα λεπτά μόνοι τους στην αίθουσα συσκέψεων της Προεδρίας μέχρι να μπει χαμογελαστός ο Κάρολος Παπούλιας για να αρχίσει η σύσκεψη.



Εάν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν στο πρόσωπο του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν από τους τρεις Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή είτε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου είτε κάποιο εκ των Προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.(διαβάστε τι προβλέπει το Σύνταγμα)

Την Πέμπτη ορκίζεται η νέα Βουλή, η οποία θα εκλέξει (την Παρασκευή) προεδρείο και εν συνεχεία με Προεδρικό Διάταγμα θα οριστεί η ημερομηνία των εκλογών. (διαβάστε την είδηση)

Πιθανότερες ημερομηνίες η 10η ή 17η Ιουνίου.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου