Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Παρουσίαση ιστορικού αρχείου των ηλεκτρικών εταιριών Θεσσαλονίκης


Την Παρασκευή 18 Μαίου 2012, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου των Ηλεκτρικών Εταιριών Θεσσαλονίκης, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η κοινή ιστορική διαδρομή των Ηλεκτρικών Εταιρειών και της πόλης από το 1900 έως σήμερα.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.», 100% θυγατρική  εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. / Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

- Παρουσίαση του «Αρχείου των πρώτων Ηλεκτρικών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης μέχρι την ίδρυση της ΔΕΗ (1908-1953)» από την αρχειονόμο Φλώρα Αναστασίου, το οποίο αποτελεί σήμερα το πρώτο τμήμα του Ιστορικού Αρχείου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./ΔΠΜ-Θ. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από την προβολή ιστορικών και φωτογραφικών ντοκουμέντων και βιντεοσκοπημένων μαρτυριών παλιών συνταξιούχων.

- Παράλληλα, από την ίδια ημέρα και έως τις 17 Ιουνίου 2012, θα λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Ιστορίας, έκθεση φωτογραφιών και εγγράφων από το Ιστορικό Αρχείο των Ηλεκτρικών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης της «Βελγικής» που λειτούργησε έως το 1940 και της Κ.Ε.Τ.Η.Θ (Κρατική Εκμετάλλευση Τροχιοδρόμων Ηλεκτροφωτισμού Θεσσαλονίκης), που λειτούργησε από το 1940 έως και το 1953.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αρχείο παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά και θα ενταχθεί στο Ιστορικό Αρχείο της Πόλης.
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου