Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Σταματάει ο Κέισι Στόνερ!




Την απόφαση του να σταματήσει από το πρωτάθλημα μοτοσυκλετών ανακοίνωσε ο Κέισι Στόνερ προκαλώντας έκπληξη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ενώ λίγες ώρες αργότερα κυριάρχησε στα δοκιμαστικά που έγιναν στην πίστα της Λε Μαν.
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα MotoGP (2007, 2011) δήλωσε χαρακτηριστικά: "Μετά από μακρά περίοδο περισυλλογής και συζήτησης με την οικογένειά μου, αποφάσισα να μην τρέξω στο πρωτάθλημα του 2013. Θα κλείσω την καριέρα μου".

Ο Στόνερ προσπάθησε να εξηγήσει την απόφασή του, λέγοντας ότι "μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης και θυσίες τόσο δικές μου όσο και της οικογένειάς μου για να φτάσω εδώ που βρίσκομαι, δεν το απολαμβάνω το ίδιο. Δεν έχω το ίδιο πάθος και είναι προτιμότερο να σταματήσω τώρα. Υπάρχουν άλλωστε πολλά που μ' έχουν απογοητεύσει".

Πρωτιά στη Λε Μαν
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη δράση, ο Κέισι Στόνερ κυριάρχησε στην πρώτη και τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής.
Ο Αυστραλός αναβάτης έδειξε τις διαθέσεις του από την έναρξη της πρώτης περιόδου, το τέλος της οποίας τον βρήκε προηγούμενο κατά μισό δευτερόλεπτο και πλέον από τον Ντάνι Πεντρόσα. Ο καλύτερος χρόνος του ήταν 1:34.321.
Πίσω από τον Ισπανό βρέθηκε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος απέδειξε ότι η καλή εμφάνιση στο Εστορίλ δεν ήταν τυχαία, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Μπεν Σπις, Χόρχε Λορένθο και Έκτορ Μπαρμπέρα.
Στο ίδιο τέμπο κυμάνθηκε ο Κέισι Στόνερ και στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών. Κάνοντας χρόνο 1:33.470 στα τελευταία λεπτά κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε καλή φόρμα.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος δεν μπόρεσε να σπάσει το φράγμα του 1:34, αλλά ήταν σταθερά γρήγορος και ανταγωνιστικός σε όλη την περίοδο. Τρίτος ήταν ο Χόρχε Λορένθο που έγραψε τον καλύτερο χρόνο του στο πρώτο του stint.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου