Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Champions League: Ο τελικός των… αποτυχημένων!

Champions League: Ο τελικός των… αποτυχημένων!

Λίγες ώρες απέμειναν για το μεγάλο τελικό του Champions League (21:45, ΝΕΤ) και η ποδοσφαιρική Ευρώπη ζει και αναπνέει στους ρυθμούς της Μπάγερν και της Τσέλσι.

Στο Μόναχο, και πιο συγκεκριμένα στην εντυπωσιακή «Allianz Arena» -«Fußball Arena München», όπως είναι το επίσημο όνομά της, το οποίο και αναγνωρίζει η UEFA στις διοργανώσεις της-, έδρα του βαυαρικού συλλόγου,θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες που έχουν χάσει… σχεδόν τα πάντα τη φετινή σεζόν και «βλέπουν» στο βαρύτιμο τρόπαιο την τελευταία τους ευκαιρία, για να «σώσουν» τη χρονιά.
Από τη μία, η γηπεδούχος Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες, προέρχεται από την ήττα-σοκ στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας από την Ντόρτμουντ με το ταπεινωτικό 5-2. Μια Ντόρτμουντ, η οποία κατέκτησε φέτος και την Bundesliga, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφήνοντας την Μπάγερν να παρακολουθεί από την τηλεόραση την απονομή της «σαλατιέρας». Έχοντας όμως αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά, αναφέρει το protothema.gr, ο σύλλογος της Βαυαρίας έδειξε πόσο πολύ θέλει να γιορτάσει την κατάκτηση του Champions League μέσα στο «σπίτι» του, καθώς το πλεονέκτημα της έδρας δίνει εξ ορισμού στον κάτοχό του τον τίτλο του φαβορί.
Από την άλλη, η Τσέλσι του «πρωτάρη» Ρομπέρτο ντι Ματέο είναι σαφώς το αουτσάιντερ και δείχνει να μην έχει να χάσει τίποτα, στην πραγματικότητα, όμως, έχει να χάσει πολλά. Οι Λονδρέζοι, που απέκλεισαν την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, μπορεί να προέρχονται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Λίβερπουλ, ωστόσο στην Premier League κατέλαβαν μόλις την 6η θέση. Συνεπώς, εάν θέλουν να παίξουν και την επόμενη σεζόν στο Champions League, θα πρέπει να το κατακτήσουν!
Το δικό τους, ξεχωριστό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης αναμένεται να παίξουν και οι σημαντικές απουσίες των δύο ομάδων.
Για τους Βαυαρούς, ο Χάινκες δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Αλάμπα,Μπαντστούμπερ και Λουίς Γκουστάβο, ενώ λόγω καρτών ο Ντι Ματέο δεν μπορεί να υπολογίζει στους ΤέριΙβάνοβιτςΡαούλ Μεϊρέλες και Ραμίρες.
Γκάρι Κέιχιλ και Νταβίντ Λουίζ ωστόσο ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα τεθούν στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού, ενώ η συμμετοχή του, επίσης τραυματία, Φλοράν Μαλουντά, θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου