Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αναβάλλεται ο τελικός λόγω πέτρας!


 Κατά την μετακίνηση της προς το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός της Basket League ΟΠΑΠ, η αποστολή του Παναθηναϊκού δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι πέταξαν πέτρες. Πέρα από τις υλικές ζημιές στο πούλμαν τραυματίστηκαν από τα θραύσματα ο Στράτος Περπέρογλου κι ο Στίβεν Σμιθ.Οι "πράσινοι" έφτασαν με μεγάλη καθυστέρηση στο ΣΕΦ (21.05) και χωρίς τους δύο άτυχους παίκτες. Ως αποτέλεσμα αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα, η οποία επιβεβαιώθηκε από τα χείλη του Βασίλη Οικονομίδη.

Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στο πρόσωπο του ελληνικού μπάσκετ, λίγα 24ώρα μετά την απίστευτη επιτυχία του Ολυμπιακού.
Πολεμικός ανταποκριτής ο... Μπατίστ
Το τραγικό αυτό περιστατικό σχολίασε ο Μάικ Μπατίστ στον λογαριασμό του στο Twitter, δημοσιεύοντας μάλιστα και τη φωτογραφία από το σπασμένο τζάμι. Ο Αμερικανός σέντερ έγραψε "Πρέπει να σταματήσουν αυτά τα σκατά", χρησιμοποιώντας το hashtag "stoptheviolence", δηλαδή "σταματήστε τη βία".
Ο Μπατίστ μάλιστα έγραψε ότι "οπαδοί του Ολυμπιακού μας πέταξαν πέτρες'' και συνέχισε να "ανεβάζει" φωτογραφίες από το πούλμαν.
"Μόνο στην Ελλάδα"
Καυστικός ο Νικ Καλάθης, δημοσίευσε κι αυτός με τη σειρά του μια φωτογραφία με το σπασμένο τζάμι, γράφοντας "Μόνο στην Ελλάδα". 
Τις δικές του λήψεις του τζαμιού και του ακινητοποιημένου πούλμαν "τράβηξε" ο Άλεξ Μάριτς, που χαρακτήρισε την κατάσταση "τσίρκο" γράφοντας στο Twitter. Μάλιστα έγραψε και τους δύο πρώτους στίχους από ένα σέρβικο πατριωτικό τραγούδι του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που αναφέρει: "Ήρωες, για να πολεμήσετε προχωρήστε μπροστά και μη σκέφτεσαι τη ζωή σας".

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο Κώστας Τσαρτσαρής τόνισε: "Δυστυχώς όλα αυτά επαναλαμβάνονται και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει".
Παπαδόπουλος: "Επίθεση στην παραλιακή"
Για το περιστατικό μίλησε κι ο Μάνος Παπαδόπουλος, που ενημέρωσε ότι η αποστολή δέχτηκε επίθεση όταν βγήκε στην παραλιακή και παρά το γεγονός ότι είχε αστυνομική συνοδεία.
Ο τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού ακόμη τόνισε ότι οι Στράτος Περπέρογλου και Στίβεν Σμιθ θα μεταφερθούν στο νοσοκομείου, καθώς αισθάνονται ότι έχουν θραύσματα στα μάτια. Το επιβεβαίωσε μέσω Twitter κι ο Μάικ Μπατίστ.
Με καθυστέρηση στο πούλμαν
Το πούλμαν του Παναθηναϊκού έμεινε ακινητοποιημένο για μισή περίπου ώρα στην λεωφόρο Ποσειδώνος. Λίγο μετά τις 21.00 έφτασε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας χωρίς τους Περπέρογλου-Σμιθ κι ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει το δρόμο ως εκεί. Στο μεταξύ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες 3-4 μηχανάκια πλεύρισαν το πούλμαν και εκτόξευσαν τις πέτρες εναντίον του.
Οι δύο παίκτες, αφού εξετάστηκαν από τους γιατρούς, ξεκίνησαν στις 21.15 για το ΣΕΦ.
Οικονομίδης: "Αναβάλλεται..."
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δήλωσε ότι ο "πρώτος τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αναβάλλεται". Όπως προκύπτει πρόκειται για μια κοινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Αστυνομίας και του ΕΣΑΚΕ.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε ότι από το πρωί της Παρασκευής το ζήτημα του τρόπου διεξαγωγής των τελικών της Basket League ΟΠΑΠ θα τεθεί επί τάπητος, προκειμένου τα παιχνίδια να γίνουν υπό τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.
Δέκα χρόνια μετά...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2002 στην τότε ημιτελική σειρά. Και τότε το πούλμαν του Παναθηναϊκού είχε δεχτεί... βροχή πετρών με "θύμα" τον Κόρεϊ Αλμπάνο. Το παιχνίδι τότε διεξήχθη κανονικά και βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου