Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα στη Λιβαδειά (video)


ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για τους τοπικούς παραγωγούς και τους συνεργάτες της διοργάνωσε στη Λιβαδειά , η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Σκοπός της η ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού καθώς και η δέσμευσή της να προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι για την παραγωγή της μπύρας ΑΜΣΤΕΛ, ΑΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5.
Από αριστερά προς δεξιά: Ηλίας Αργυρόπουλος (Διευθυντής Προμηθειών), Ιωάννης Νταβαλούμης (Αντιπρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς), Γεώργιος Ζιώγας (Περιφερειακός Σύμβουλος), Κώστας Μακρυνιώτης (Υπεύθυνος Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού), Νικόλαος Παπαγγελής (Δήμαρχος Λιβαδειάς), Μιχάλης Κεράστας(Συγκεντρωτής Κριθαριού), Alexander Koch (Διευθυντής Μάρκετινγκ), Αχιλλέας Ντίκος (Γεωπόνος, Ειδικός Συνεργάτης Αθηναϊκής Ζυθοποιίας), Έλλη Παναγιωτοπούλου (Corporate Relations Manager).
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με μια ματιά.
• Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Από το 1963, έτος ίδρυσής της, κερδίζει την προτίμηση των καταναλωτών στην Ελλάδα, ενώ συνεχώς αυξάνει τους φίλους της στο εξωτερικό.
• Το πρώτο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την παραγωγή μπίρας λειτούργησε στην Αθήνα το 1965 και παρήγαγε την μπίρα Amstel. Το δεύτερο εργοστάσιο λειτούργησε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και το τρίτο εργοστάσιο λειτούργησε το 1985 στην Πάτρα. Το 1993 εγκαινιάστηκε η μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ιόλη στη Λαμία.
• Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης, παράγει και διανέμει προϊόντα που διατίθενται σε περισσότερες από 20 χώρες και στις πέντε ηπείρους. 
Μερικές από τις πιο διάσημες μπίρες παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Amstel,Amstel PulseAmstel Bock, Amstel Premium Pilsener, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, ΒΙΟΣ 5, Buckler αλλά και το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη. Παράλληλα, εισάγει τις SOLAmstel LightMc FarlandErdingerMurphysDuvelChimayKirinCaribMoretti,FostersDesperadosKrusovice και άλλες.

• Η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί μία από τις πρώτες της προτεραιότητες. Για τον σκοπό αυτό εφαρμόζει αυστηρές προδιαγραφές σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.
• Η δέσμευσή για υπεύθυνη ανάπτυξη επηρεάζει κάθε επιχειρηματική της δραστηριότητα: τις εσωτερικές διαδικασίες της, την ανάπτυξη της εταιρίας, τις σχέσεις της με τους εργαζόμενους και την ευρύτερη κοινωνία, το περιβάλλον.
Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας κριθαριού για την παραγωγή μπίρας Amstel και ΑΛΦΑ
«Δεσμευόμαστε να δραστηριοποιούμαστε με βάση αξίες και αρχές που φέρνουν μόνιμα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία, της οποίας αναπόσπαστο μέρος είμαστε κι εμείς».
Η δέσμευση
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας μέσα από την ανάπτυξη και την επέκταση της εταιρίας. Η δέσμευσή της για ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και στήριξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της για τα επόμενα χρόνια με στόχο να καλύψει εξολοκλήρου τις ανάγκες της από ελληνικό κριθάρι.
Τι είναι το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας;
Από το 2008 και ανελλιπώς κάθε χρόνο, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με έλληνες αγρότες για την παραγωγή κριθαριού το οποίο τροφοδοτεί την παραγωγή των προϊόντων της: μπίρα Amstel και μπίρα ΑΛΦΑ. Σκοπός της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι να ενισχύει κάθε χρόνο τη συνεργασία της, συνεργαζόμενη με περισσότερους αγρότες και αξιοποιώντας μεγαλύτερες εκτάσεις για την αύξηση της παραγωγής.

Γιατί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με Έλληνες παραγωγούς
• Γιατί η ίδια είναι παραγωγός και εξαγωγέας μπίρας. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγει βύνη στα εργοστάσιά της στην Ελλάδα.
• Γιατί ενδιαφέρεται να τονίζει την ελληνική της ταυτότητα και παράδοση, να ενισχύει τους δεσμούς της με την ελληνική παραγωγή, οικονομία και κοινωνία.
• Γιατί η Ελλάδα έχει τις αντικειμενικές συνθήκες για παραγωγή ποιοτικών ποικιλιών κριθαριού, με την κατάλληλη υποστήριξη και τεχνογνωσία.
• Γιατί το πρόγραμμα παρουσιάζει προοπτική για οικονομικά οφέλη λόγω μείωσης κόστους εισαγωγών και δημιουργία οικονομιών κλίμακας.
• Γιατί ως υπεύθυνη επιχειρηματική δύναμη στην Ελλάδα στηρίζει μια κρίσιμη κοινωνική ομάδα, παρέχει μια σημαντική πηγή εισοδήματος, δίνει διέξοδο και προοπτική στην αγροτική παραγωγή και συμβάλλει στην απασχόληση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Η αξία του προγράμματος σε αριθμούς
• Την τετραετία 2008–2011 η εταιρία προμηθεύτηκε συνολικά γύρω στους 50.000 τόνους υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από εγχώριους παραγωγούς.
• Η αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια € ενώ η προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
• Για το 2012, η εταιρία στοχεύει στην προμήθεια 25.000 τόνων ελληνικού κριθαριού.
• Επιπλέον, το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού έχουν αγκαλιάσει ήδη 1.100 Έλληνες παραγωγοί.
• Το Πρόγραμμα έχει δημιουργήσει 320 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 265 είναι αποκλειστικά στον αγροτικό τομέα (βάσει προτύπου Μελέτης της Triple Value/2008).
Οι στόχοι του προγράμματος μέχρι το 2014
• Να αυξήσει τον εμπορικό όγκο της στους 70.000 τόνους μέχρι το 2014, με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να επιτευχθεί βιωσιμότητα, ποιότητα και οικονομική ανταποδοτικότητα.
• Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών για την παραγωγή των προϊόντων Amstel και ΑΛΦΑ. Από το Μάρτιο του 2012, η ΒΙΟΣ 5 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας καθώς και τα 5 δημητριακά για την παραγωγή της προέρχονται από την ελληνική γη.
• Μεταπήδηση από τις σημερινές ποικιλίες σε άλλες με καλύτερες προοπτικές (ως προς την απόδοση, την ποιότητα, τη δυνατότητα επεξεργασίας). Στους τέσσερις (4) Πειραματικούς Αγρούς της εταιρίας στη Λαμία, στη Νιγρίτα Σερρών, στη Νίκαια Λάρισας και στη Λιβαδειά, πραγματοποιούνται δοκιμές 20 νέων και αποδοτικότερων ποικιλιών κριθαριού.
• Τελικώς 100% υιοθέτηση ποικιλιών null-lox ανάλογα με τα αποτελέσματα των δοκιμών.




 LAMIASTAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου